Crema de Ciuperci

Postat pe: 25-01-2012
(0)

Ingrediente

1,5 kg ciuperci feliate
1- 2 linguri ulei de masline
100 ml vin alb
2 cartofi, curatati de coaja si taiati in felii mari
1 ceapa, curatata si taiata in doua
1 morcov mare, curatat si taiat in doua pe lungime
2-3 frunze de dafin
2- 3 catei de usturoi, zdrobiti
100 ml smantana
sare
piper

Mod de preparare

Puneti la fiert, in 2 l de apa, ciupercile, ceapa, morcovul, cartofii, frunzele de dafin, sare si piper, dupa gust, pana cand ciupercile sunt facute. Scurgeti apa si pastrati putin din ea.
Separati ciupercile de restul legumelor si pasati-le cu blenderul.

Adaugati smantana, usturoiul, vinul, uleiul si putin din apa oprita (daca este nevoie) avand grija sa nu subtiati prea mult crema de ciuperci, acesta pastrandu-si textura de pasta. Asezonati cu sare si piper, dupa gust.

Serviti calda, dar este la fel de buna si rece.
Este o crema de ciuperci ce o puteti servi pe paine proaspata (paine prajita), cu crackers; folosi ca garnitura ori dip la legume, cartofi copti in cuptor, etc.

Se prepara rapid si cu ea se pot umple rosii sau se poate folosi ca umplutura pentru pateuri, rulade, etc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Crema de Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Crema de Ciuperci