Creamy Rice (Orez cu Crema de Lapte si Parmesan)

Complexitate
redusa
Creamy Rice (Orez cu Crema de Lapte si Parmesan)

Ingrediente

  • 2-3 linguri de ulei de arahide (am pus ulei de coconut)
  • 1 ceapa mai micuta data pe razatoarea fina
  • 1 cana de orez (cana de 200 ml)
  • 2,5 -3 cani de supa de pui (oase, vita) sare si piper, dupa gustul fiecaruia
  • 4 felii de bacon, taiat in bucatele mici
  • 60 gr ciuperci din conserva, tocate marunt
  • 3 fire de sparanghel (eu nu am avut)
  • 1 ceapa rosie
  • 4 linguri cu vin alb (Chardonnay)
  • 50 ml lapte de frisca
  • 1 pumn de mozzarella (se pune mai putin aici, poate la jumatate de cantitate)
  • 1 pumn de parmesan (si aici se pune mai putin decat cere reteta)
  • 10 frunze de busuioc, tocate marunt (se poate pune si mai mult daca va place)
  • 2-3 catei de usturoi (optional)

Mod de preparare

In putin ulei se caleste ceapa normala, care in prealabil a fost data pe razatoarea fina, dupa care se adauga orezul spalat si se amesteca mereu pe foc pentru 2 minute. Separat, se incalzeste pana da in clocot, supa de pui (vita, oase) si cand fierbe se ia de pe flacara si se toarna peste orezul care se caleste in tigaie. Se lasa la fiert.

Daca este cazul se drege de sare si piper. Cand e gata fiert, se acopera si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie se pun bucatelele de bacon si se prajesc pana ajung la faza crocanta, dar sa nu se arda. Se adauga peste ele ciupercile tocate marunt, sparanghelul (daca folositi) si ceapa rosie tocata ceva mai maricel. Se tin pe foc pret de 2 minute dupa care se pune vinul peste ele si se lasa la fiert.

Cand s-a evaporat de tot, se adauga laptele de frisca si se lasa iar la fiert pana scade de tot si obtinem o compozitie grosuta, ca de sos. Se drege de sare si piper si se adauga usturoiul daca folositi (eu nu am pus).

Orezul cald se adauga peste compozitia de ciuperci, si se amesteca sa se omogenizeze. Amestecul se face la caldura aragazului, se adauga apoi cele doua feluri de branza, se omogenizeaza din nou, si la sfarsit se pune busuiocul tocat marunt, se amesteca din nou si gata.

Se ia cu o lingura de supa din orez, se modeleaza niste forme asemanatoare cu ouale si se aranjeaza pe platou, ousor langa ousor, se decoreaza cu busuioc proaspat sau patrunjel.
Se serveste cu peste la gratar si salata de varza.

Orezul la racire se intareste dar la reancalzire isi revine la textura initiala .... pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie