Ciuperci in Sos de Parmezan

Complexitate
redusa
Ciuperci in Sos de Parmezan

Ingrediente

  • 500 gr ciuperci champignon
  • 200 ml smantana dulce
  • 50 gr unt
  • 200 gr parmezan
  • un ardei iute la otet (eu am avut ardei iute tocat la otet)
  • 150 ml apa
  • o lingurita busuioc uscat
  • Sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Ciupercile se spala bine si se taie cubulete micute, palarioara acestora cat si piciorusul. Se calesc intr-o tigaie cu untul, dupa care se pune apa si se lasa sa fiarba pana ce se patrund bine. Daca nu au fiert si apa a scazut se mai adauga putina apa.

Se adauga busuiocul si se condimenteaza dupa gust cu sarea si piperul. Se amesteca bine dupa care se adauga smantana.

Dupa ce se omogenizeaza compozitia se adauga ardeiul iute taiat marunt.
La sfarsit se adauga parmezanul ras si se amesteca bine. Se mai lasa putin pe foc dupa care se opreste focul.
Se servesc calde ca si garnitura.
Eu le-am servit langa pieptul de curcan impletit.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
2
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
3
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
4
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Parteneri
Tarta cu branza
Bucataras.RO

Tarta cu branza

Exceptand faptul ca ar fi trebuit sa o mai tin in cuptor, va zic ca este pur si simplu o bunatate! E prima data cand pun in...

Tarta cu branza
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala