Cartofi Umpluti

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Umpluti

Ingrediente

  • 6 cartofi medii cat mai rotunzi sau ovali
  • 150 g telemea oi razuita
  • 150 g sunca
  • 1 ou
  • 6 feliute de mozzarella
  • condimente:
  • oregano
  • delikat
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se infasoara in folie de aluminiu si se baga la cuptor pentru o ora, ii incercam astfel :daca infingem o furculita in ei si aceasta intra usor atunci ei sunt gata.

Separat intr-un vas amestecam oul cu branza, sunca, condimentele si ulterior vom pune si miezul pisat de la 3 cartofi copti. Dupa ce cartofii sunt gata ii lasam putin sa se raceasca atat cat putem sa lucram cu ei . . . taiem din fiecare cartof cate un capac si apoi cu o lingurita scoatem miezul acestora.

Ii punem intr-o tava umplem cartofii cu amestecul obtinut si le punem deasupra cate o felie de mozarella. Dam la cuptor acoperiti cu folie timp de 20 minute iar in ultimele zece minute vom scoate folia ca sa se rumeneasca frumos. Se servesc calzi simpli sau ca garnitura. (eu i-am servit cu pulpe dezosate la gratar).

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici