Se aleg cartofii de aceasi marime si se spala bine de tot, sub jet de apa rece, prin frecare cu o perie de spalat legume.
Se aseaza intr-un vas cu apa si sare si se pun la fiert (cu coaja cu tot). Se incearca cu o furculita si cand sant pe jumatate fierti se scurg de apa.
Se aseaza pe un fung de lemn si cu batatorul de snitele (partea plana) se zdrobesc putin, exact cat sa obtinem niste" flori" din cartofi.
Se unge un vas rezistent la cuptor cu putin ulei si se aseaza in el, unul langa altul, cartofii zdrobiti. Se sareaza dupa dorinta daca doriti se poate presara si piper deasupra si se dau la cuptorul preincalzit la foc mare (400 f/200 c)
Gratarul aragazului se pune pe treapta cea mai de sus si se lasa la cuptor, neacoperiti, pana prind o usoara crusta aurie.
Se indeparteaza tava din cuptor, se dezlipesc cartofii de pe tava daca este cazul (in general nu se lipesc) si se servesc alaturi de o friptura, peste la cuptor sau chiar simpli presarati cu cascaval cu gust mai pronuntat.
Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromateBorsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoarePaste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii