Cartofi Marinati, Copti la Cuptor

Postat pe: 16-03-2015
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii
Pentru marinada
250 g iaurt natural
1 ardei iute mare, rosu sau verde, tocat fin
1 bucatica mica de ghimbir, dat prin razatoare / ¼ lingurita praf de ghimbir
1 catel de usturoi, pisat
1 lingura ulei de masline
1 ½ lingura faina normala sau faina de naut
1 lingurita coriandru, macinat
1 lingurita chimion, macinat
1 praf de sare
Pentru cartofi
500 g cartofi de marime medie, taiati in sferturi
1 praf de sare
unt pt tava
cascaval ras, optional

Mod de preparare

Pentru marinada
Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare.

Pentru cartofi
Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja.
Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min.
Scurgeti si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta.
Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat.
Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie.
Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta.

Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Marinati, Copti la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Marinati, Copti la Cuptor