Pentru marinada
Amestecati foarte bine toate ingredientele si lasati in asteptare.
Pentru cartofi
Taiati in sferturi cartofii curatati de coaja.
Puneti-i intr-un vas, acoperiti-i cu multa apa rece si adaugati un praf de sare.
Aduceti la punctul de fierbere si lasati pe foc 4-5 min.
Scurgeti si lasati la racit.
Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent, inclusiv peretii laterali.
Treceti pe rand cartofii prin marinada, intorcandu-i si avand grija sa fie acoperiti complet de aceasta.
Transferati-i direct in vasul termorezistent si lasati-i 30 min in frigider, la marinat.
Dati apoi la cuptorul preancalzit, pentru cca 20-25 min, la 200 grade sau pana ce cartofii sunt facuti si prind deasupra o culoare aurie.
Optional, cu 5 min inainte sa fie gata puteti presara deasupra putin cascaval ras si se lasati in continuare in cuptor pana ce cascavalul este topit, iar cartofii prind deasupra o crusta crocanta.
Serviti cat sunt calzi, simpli, alaturand o salata de cruditati sau ca garnitura.
Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCozonacul fără frământare sau cu frământare redusă este o bunătate cu un aluat pufos și umplutură...
Rețeta de cozonac fără frământare - Pufos, dulce și aromatSocată reţeta bunicii. Socata aromata este o bautura racoritoare foarte buna. Aceasta se face din 14 flori de soc, 10 l de...
Socată reţeta buniciiDescopera cum sa faci acasa un jeleu de capsuni fin si aromat, perfect pentru a fi savurat la micul dejun sau adaugat in...
Jeleu de capsuni. Perfect pentru micul dejun, torturi si prajituri
Comentarii