Cartofi Israelieni

Postat pe: 08-08-2010
(0)

Ingrediente

4 - 8 cartofi mijlocii
4 oua
1 ceapa
250 g branza telemea sau de capra
1 lingura busuioc, tocat marunt
3 linguri patrunjel verde, tocat
sunca, taiata cubulete
2-4 catei de usturoi, pisati (optional)
1-2 linguri ulei
sare
piper
4- 6 linguri cascaval ras
3-5 linguri pesmet
unt pentru uns forma
smantana groasa sau iaurt gras, natural, reci (optional)

Mod de preparare

Ungeti cu unt o tava (vas ceramic sau yena) (24 cm).

Radeti pe razatoarea fina cartofii si ceapa si stoarceti-le bine de zeama - puneti-le la scurs intr-o sita. Compozitia trebuie sa fie fina, cu gust de cartofi si de ceapa.

Amestecati-le cu restul ingredientelor mai putin cascavalul si pesmetul. Turnati amestecul omogen in tava pregatita, presarati-l cu pesmet si apoi cu cascaval ras.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 grade circa 1 ora sau pana ce prinde o crusta frumoasa, aurie.
Serviti-o calda, fie simpla, fie garnitura, cu / fara smantana groasa, rece sau iaurt gras, natural.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi Israelieni" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
249.99 lei
224.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Israelieni