Cartofi Frantuzesti (II)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii [ cat mai rotunzi cant mai frumosi ]
  • 2 oua [ se vor fol numai galbenusurile ]
  • 250 ml smantana [ daa se poate ceva mai subtire ]
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 20-30-40 gr depinde de ce vas folositi [pt a unge vasul ]
  • sare, piper
  • o lingura faina alba [ un picutz mai putin de o lingura o lingura rasa :P ]

Mod de preparare

se incepe cu fierbierea cartofilor cu coarja cu tot [ seccretul e sa stiti cand anume sai opriti sa nu fie nici prea fierti sa crape nici cruzi, perfecti ptr a fi feliati mai pe urma ], dupa ce se fierb cartofii se dau deoparte sa se raceasca [ eu fol apa rece ], apoi pe un fund de lemn curatati cartofii de pielita si taiatii felii [ feliile cat sa fie circa 1 cm grosime ], intre timp puneti un vas termoizolant [ nu prea mare cat sa va incapa cartofii, dar sa fie acoperiti de smantana ], care il ungeti cu unt de jur in prejur si fundul, uhsor asezam feliile de cartofi facand un perete din ei, apoi putine sare, piper, un praf de scortishoara, repetati procedeul pana ce se va umple vasul. [ ca idee eu fol un vas care are circa 5-6 cm inaltime, perfect ptr 2-3 persoane chiar 4 ].

Samantana se bate impreuna cu cele 2 galbenusuri, cu sare piper, si o linguritza de scortisoara, [ puteti chiar sa gustati, gustul pe carel cautati va fi ceva mai puternic de scortisoara.

Se adauga smanatana peste cartofi si se da la cuptor ptr 30-35 min la 180 grade.
Va multumesc

P. S: e a 2 reteta a mea ce o postez asa ca va rog sa ma intelegeti, poate nu ma exprim tocmai cum ar trebui, sa ma intelegeti perfect dar cu rabdare o sa reusiti.

Apropo gustul cel veti intalni in aceasta reteta nu prea e similar cu nimik altceva ... ce puteti spune ... " aa seaman cu. . . . " credeti-ma e ceva nou ceva fresh si super bun, ushor de facut si ieftin.

Va multumesc si pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita

Tortilla cu bacon si oua de prepelita
Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovlecei pane - un aperitiv delicios

Dovleceii pane sunt un aperitiv delicios, perfect pentru orice masa. Preparati din felii subtiri de dovlecei, trecute prin...

Dovlecei pane - un aperitiv delicios
Cele mai apreciate rețete
Tavalita cu Nuca
1
Dulciuri

Tavalita cu Nuca

Tavalita cu Nuca
Chec de Ciocolata Crocant
2
Dulciuri

Chec de Ciocolata Crocant

Chec de Ciocolata Crocant
Drob de pui
3
Aperitive

Drob de pui

Drob de pui
Gofre cu zmeura
4
Dulciuri

Gofre cu zmeura

Gofre cu zmeura
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert cozonac cu aluat oparit
Bucataras.RO

Desert cozonac cu aluat oparit

Foarte mult mi-a plăcut cum a ieșit acest cozonac cu aluat opărit și umplutură de cacao cu nucă! Aluatul opărit...

Desert cozonac cu aluat oparit
Inghetata frantuzeasca de vanilie
Culinar.RO

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute