Cartofi Frantuzesti (II)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii [ cat mai rotunzi cant mai frumosi ]
  • 2 oua [ se vor fol numai galbenusurile ]
  • 250 ml smantana [ daa se poate ceva mai subtire ]
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 20-30-40 gr depinde de ce vas folositi [pt a unge vasul ]
  • sare, piper
  • o lingura faina alba [ un picutz mai putin de o lingura o lingura rasa :P ]

Mod de preparare

se incepe cu fierbierea cartofilor cu coarja cu tot [ seccretul e sa stiti cand anume sai opriti sa nu fie nici prea fierti sa crape nici cruzi, perfecti ptr a fi feliati mai pe urma ], dupa ce se fierb cartofii se dau deoparte sa se raceasca [ eu fol apa rece ], apoi pe un fund de lemn curatati cartofii de pielita si taiatii felii [ feliile cat sa fie circa 1 cm grosime ], intre timp puneti un vas termoizolant [ nu prea mare cat sa va incapa cartofii, dar sa fie acoperiti de smantana ], care il ungeti cu unt de jur in prejur si fundul, uhsor asezam feliile de cartofi facand un perete din ei, apoi putine sare, piper, un praf de scortishoara, repetati procedeul pana ce se va umple vasul. [ ca idee eu fol un vas care are circa 5-6 cm inaltime, perfect ptr 2-3 persoane chiar 4 ].

Samantana se bate impreuna cu cele 2 galbenusuri, cu sare piper, si o linguritza de scortisoara, [ puteti chiar sa gustati, gustul pe carel cautati va fi ceva mai puternic de scortisoara.

Se adauga smanatana peste cartofi si se da la cuptor ptr 30-35 min la 180 grade.
Va multumesc

P. S: e a 2 reteta a mea ce o postez asa ca va rog sa ma intelegeti, poate nu ma exprim tocmai cum ar trebui, sa ma intelegeti perfect dar cu rabdare o sa reusiti.

Apropo gustul cel veti intalni in aceasta reteta nu prea e similar cu nimik altceva ... ce puteti spune ... " aa seaman cu. . . . " credeti-ma e ceva nou ceva fresh si super bun, ushor de facut si ieftin.

Va multumesc si pofta buna

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa