Cartofi Frantuzesti (II)

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5-6 cartofi medii [ cat mai rotunzi cant mai frumosi ]
  • 2 oua [ se vor fol numai galbenusurile ]
  • 250 ml smantana [ daa se poate ceva mai subtire ]
  • 1-2 lingurite scortisoara
  • 20-30-40 gr depinde de ce vas folositi [pt a unge vasul ]
  • sare, piper
  • o lingura faina alba [ un picutz mai putin de o lingura o lingura rasa :P ]

Mod de preparare

se incepe cu fierbierea cartofilor cu coarja cu tot [ seccretul e sa stiti cand anume sai opriti sa nu fie nici prea fierti sa crape nici cruzi, perfecti ptr a fi feliati mai pe urma ], dupa ce se fierb cartofii se dau deoparte sa se raceasca [ eu fol apa rece ], apoi pe un fund de lemn curatati cartofii de pielita si taiatii felii [ feliile cat sa fie circa 1 cm grosime ], intre timp puneti un vas termoizolant [ nu prea mare cat sa va incapa cartofii, dar sa fie acoperiti de smantana ], care il ungeti cu unt de jur in prejur si fundul, uhsor asezam feliile de cartofi facand un perete din ei, apoi putine sare, piper, un praf de scortishoara, repetati procedeul pana ce se va umple vasul. [ ca idee eu fol un vas care are circa 5-6 cm inaltime, perfect ptr 2-3 persoane chiar 4 ].

Samantana se bate impreuna cu cele 2 galbenusuri, cu sare piper, si o linguritza de scortisoara, [ puteti chiar sa gustati, gustul pe carel cautati va fi ceva mai puternic de scortisoara.

Se adauga smanatana peste cartofi si se da la cuptor ptr 30-35 min la 180 grade.
Va multumesc

P. S: e a 2 reteta a mea ce o postez asa ca va rog sa ma intelegeti, poate nu ma exprim tocmai cum ar trebui, sa ma intelegeti perfect dar cu rabdare o sa reusiti.

Apropo gustul cel veti intalni in aceasta reteta nu prea e similar cu nimik altceva ... ce puteti spune ... " aa seaman cu. . . . " credeti-ma e ceva nou ceva fresh si super bun, ushor de facut si ieftin.

Va multumesc si pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita

Salata Fresh cu Conopida, Prosciutto si Oua de Prepelita
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura Tuguiet
2
Dulciuri

Prajitura Tuguiet

Prajitura Tuguiet
Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna

Gutui in Sirop Aromat, Pentru Iarna
Prajitura Cu Crema De Ness
5
Dulciuri

Prajitura Cu Crema De Ness

Prajitura Cu Crema De Ness
Parteneri
Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Bucataras.RO

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume

Ciorbita de ''verisoare'' dulci cu legume pline de vitamine,intareste sistemul imunitar ( sper ca am zis un adevar,ramane de...

Ciorbita de perisoare cu amestec de legume
Prajitura cu mere si crusta de nuci
Culinar.RO

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Tort de toamna cu mere si gutui
Gustos.RO

Tort de toamna cu mere si gutui

Se pregatesc intai fructele.

Tort de toamna cu mere si gutui