Cartofi Frantuzesti

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi Frantuzesti

Ingrediente

  • - 600 g cartofi
  • - 4 oua fierte
  • - 150 g smantana (eu am folosit smantana stabila termic - Zum Kochen)
  • - 2 oua
  • - 75 g unt
  • - 100 g branza telemea (sau cascaval - dupa preferinta)
  • - sare de mare fin macinata
  • - 1/4 lingurita cu marar maruntit (optional)

Mod de preparare

- Coaja cartofilor se spala temeinic cu o perie. Cartofii se pun in coaja la fiert in apa cu sare.
- Cartofii se decojesc, se lasa 10 - 15 minute pe un servetel absorbant apoi se taie felii.
- Se unteaza suprafata unui vas termorezistent cu putin unt.

- Se aseaza feliile de cartofi unele langa altele astfel incat sa acopere baza vasului (primul strat va fi realizat astfel din feliile de cartofi). Se taie cateva bucatele mici de unt si se adauga intre feliile de cartofi (o cantitate mica de unt se pastreaza pentru a fi adaugata la suprafata).

- Ouale fierte se decojesc si se taie felii subtiri. Feliile de ou se aseaza peste cele de cartofi astfel incat sa formeze un al doilea strat si sa acopere intreaga suprafata.

- Se adauga putina smantana la suprafata feliilor de ou si apoi branza / cascaval ras marunt pe razatoare.

- Se repeta aceleasi straturi realizate din ingredientele mentionate anterior (in aceeasi ordine: cartofi, oua fierte, smantana, branza sau cascaval) pana la limita superioara a vasului (orientati-va astfel incat ultimul strat pe care il adaugati sa fie realizat din cartofi). Se pastreaza o cantitate mica de smantana si branza / cascaval pentru a fi adaugate la suprafata.

- Ouale se bat cu telul intr-un bol. Se adauga smantana si se bate in continuare amestecul cu telul.
- La suprafata stratului superficial realizat din felii de cartofi se adauga smantana ramasa si amestecata anterior cu ouale batute.

- Se presara branza rasa / cascavalul ras marunt pe razatoare si se stropeste cu restul de unt topit in prealabil. Optional se poate adauga la suprafata marar maruntit.
- Compozitia se introduce in cuptor pentru gratinare (aproximativ 10 minute).
Ingredientele sunt necesare pentru 4 portii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara

Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...

Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoara
Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta

Placinte cu salata, leurda si branza feta
Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu

Rulada cu spanac, branza, ciuperci si ardei kapia rosu
Cele mai apreciate rețete
Chec cu ciocolata
1
Dulciuri

Chec cu ciocolata

Chec cu ciocolata
Fursecuri cu merisoare
2
Dulciuri

Fursecuri cu merisoare

Fursecuri cu merisoare
Bulete de branza si cartofi
3
Aperitive

Bulete de branza si cartofi

Bulete de branza si cartofi
Prajitura Bounty
4
Dulciuri

Prajitura Bounty

Prajitura Bounty
Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
5
Mancaruri cu peste

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged

Somon la cuptor in crusta de aluat fraged
Parteneri
Desert prajitura cu capsuni
Culinar.RO

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa