Cartofi frantuzesti

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cartofi frantuzesti

Ingrediente

  • 6 cartofi
  • 7 oua
  • sunca presata taiat fideluta
  • 250 gr smantana
  • 3 linguri cascaval ras
  • o ceasca branza telemea sfaramata

Mod de preparare

Se fierb cartofii intregi si 5 oua. Se lasa sa se raceasca si cand sunt destul de reci ca sa ii curatati, taiati cartofii si ouale felii.

Se incinge cuptorul la 180C (350F). Intr-un vas termorezistent uns cu unt se aseaza un rand de cartofi, se sareaza putin, apoi un rand de oua, putina sare si sunca presata. Intr-un castron se amesteca smantana cu telemeaua si cele 2 oua ramase. se toarna jumatate din amestec peste sunca, apoi se adauga restul de cartofi si deasupra restul de smantana.

Se pune la cuptor acoperit pentru 30 min, apoi se adauga cascavalul si se pune la cuptor descoperit inca 10 minute.
Se serveste calda singura sau garnitura pe langa carne si cu salata verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa

Omleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...

Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasa
Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici

Prajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.

Prajitura pufoasa cu piersici