Curatati cartofii, taiati-i cubulete mai mari, puneti-i la fiert in apa cu sare, apoi scurgeti-i.
Intre timp pregatiti pudra de garam masala:Incalziti la foc mediu o tigaie antiaderenta si prajiti in ea condimentele enumerate la garam masala, circa 3 min, pana isi vor dezvolta aroma, iar semintele de mustar incep sa pocnesca. Lasati la racit. Macinati-le pudra cu rasnita electrica.
Pregatiti sosul, astfel: prajiti in ulei incins, circa 1 min, amestecand continuu cu o lingura de lemn, semintele de ceapa nigella, cuminul ( se poate inlocui cu susan) si praful de garam masala. Adaugati apoi, ghimbirul ras, praful de curry, untul si continuati prajirea la foc moderat, inca 2 min.
Turnati sosul cald peste cartofii atunci scursi si omogenizati prin scuturarea vasului, potriviti de sare. Serviti calzi, langa friptura, chiftele, snitele, carnati prajiti etc., alaturi de o salata de sezon sau muratura.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii