Cartofi cu Galuste si Ceapa la Tigaie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cartofi cu Galuste si Ceapa la Tigaie

Ingrediente

  • 2 cartofi mari
  • 1 ceapa mare
  • 4-5 linguri ulei
  • boia dulce
  • chimion
  • sare
  • galuste de faina:
  • 2 linguri mari pline cu faina
  • 1 ou
  • apa cat incape de 2 ori in 1/2 din coaja de la ou
  • 1 lingura ulei
  • putina sare

Mod de preparare

Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si sare; intre timp se fierb cartofii care trebuie sa fie taiati mai grosier. Dupa ce ceapa e calita (eu am mai adaugat si apa ca sa nu folosesc foarte mult ulei) se adauga cartofii fierti si se amesteca la foc mediu; se mai poate adauga putin ulei daca se doreste ca preparatul sa fie mai mult prajit (e mai gustos daca e prajit)

Se fac galustele:
Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare
Intr-un castron se pun cele 2 linguri de faina, apoi oul, apoi se masoara apa( in coaja de la ou de 2 ori), 1 lingura ulei si sare; se amesteca bine si se bate un pic cu lingura sa devina cremoasa; daca nu e destul de cremoasa (trebuie sa arate ca o pasta care curge usor) se mai poate adauga apa.

In timp ce fierbe apa cu sare, se ia o lingura, se scufunda in apa clocotita, apoi se ia cu lingura mici gramajoare de aluat care foarte rapid se pun in apa care clocoteste. Reduceti temperatura si mai lasati la fiert 1-2 minute apoi se puneti capacul peste oala si lasati 1-2 minute sa se umfle galustele.

Galustele se strecoara si se adauga peste cartofii si ceapa din tigaie, se da focul mai mare, se adauga boia, chimion, sare si verdeata, se stinge focul, se acopera cu capac si se lasa 3-4 minute pt a se aroma mancarea de la mirodenii.
se serveste cu salata verde cu usturoi

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.