Ingrediente
● 2 cartofi mari |
● 1 ceapa mare |
● 4-5 linguri ulei |
● boia dulce |
● chimion |
● sare |
● galuste de faina: |
● 2 linguri mari pline cu faina |
● 1 ou |
● apa cat incape de 2 ori in 1/2 din coaja de la ou |
● 1 lingura ulei |
● putina sare |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Ceapa se taie solzisori si se pune la calit in ulei si sare; intre timp se fierb cartofii care trebuie sa fie taiati mai grosier. Dupa ce ceapa e calita (eu am mai adaugat si apa ca sa nu folosesc foarte mult ulei) se adauga cartofii fierti si se amesteca la foc mediu; se mai poate adauga putin ulei daca se doreste ca preparatul sa fie mai mult prajit (e mai gustos daca e prajit)
Se fac galustele:
Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare
Intr-un castron se pun cele 2 linguri de faina, apoi oul, apoi se masoara apa( in coaja de la ou de 2 ori), 1 lingura ulei si sare; se amesteca bine si se bate un pic cu lingura sa devina cremoasa; daca nu e destul de cremoasa (trebuie sa arate ca o pasta care curge usor) se mai poate adauga apa.
In timp ce fierbe apa cu sare, se ia o lingura, se scufunda in apa clocotita, apoi se ia cu lingura mici gramajoare de aluat care foarte rapid se pun in apa care clocoteste. Reduceti temperatura si mai lasati la fiert 1-2 minute apoi se puneti capacul peste oala si lasati 1-2 minute sa se umfle galustele.
Galustele se strecoara si se adauga peste cartofii si ceapa din tigaie, se da focul mai mare, se adauga boia, chimion, sare si verdeata, se stinge focul, se acopera cu capac si se lasa 3-4 minute pt a se aroma mancarea de la mirodenii.
se serveste cu salata verde cu usturoi Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi cu Galuste si Ceapa la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Se fac galustele:
Se pune 1 litru de apa la fiert cu putina sare
Intr-un castron se pun cele 2 linguri de faina, apoi oul, apoi se masoara apa( in coaja de la ou de 2 ori), 1 lingura ulei si sare; se amesteca bine si se bate un pic cu lingura sa devina cremoasa; daca nu e destul de cremoasa (trebuie sa arate ca o pasta care curge usor) se mai poate adauga apa.
In timp ce fierbe apa cu sare, se ia o lingura, se scufunda in apa clocotita, apoi se ia cu lingura mici gramajoare de aluat care foarte rapid se pun in apa care clocoteste. Reduceti temperatura si mai lasati la fiert 1-2 minute apoi se puneti capacul peste oala si lasati 1-2 minute sa se umfle galustele.
Galustele se strecoara si se adauga peste cartofii si ceapa din tigaie, se da focul mai mare, se adauga boia, chimion, sare si verdeata, se stinge focul, se acopera cu capac si se lasa 3-4 minute pt a se aroma mancarea de la mirodenii.
se serveste cu salata verde cu usturoi Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Cartofi cu Galuste si Ceapa la Tigaie" nu uita sa ii faci un review.
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Ratatouille la slow cooker Crock Pot
Branza proaspata de vaci la slow cooker Crock Pot
Fasole cu carnati afumati la slow cooker Crock Pot
Varza cu ciolan afumat la slow cooker Crock Pot
Chilli con carne la slow cooker Crock Pot
Medalion de vitel cu pleurotus si baby morcov la slow cooker Crock Pot
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany