Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.
Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete.
Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte.
Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust.
Ungeti cu unt un vas termorezistent.
Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine.
Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci.
Pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata sau muratura preferata.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatCand eram mai mica ,bunica ne facea ,, pupi cu scoasa ,, asa li se spune la noi . Erau extrem de bune si gustoase , coapte in...
BranzoiciMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii