Fierbeti cartofii curatati si taiati cubulete in apa cu sare. Scurgeti.
Separat, fierbeti tare 3 oua, curatati de coaja si taiati cubulete.
Prajiti putin baconul taiat feliute, intr-o tigaie si dati deoparte.
Intr-un bol, omogenizati bine smantana cu 4 oua si condimentati cu sare, piper si vegeta, dupa gust.
Ungeti cu unt un vas termorezistent.
Asezati in straturi succesive cartofii condimentati, dupa gust, ouale, baconul impreuna cu grasimea lasata de acesta la prajire si cascavalul ras, in aceasta ordine.
Turnati deasupra amestecul cu smantana si faceti loc cu o furculita printre restul ingredientelor, sa se patrunda bine, avand grija sa aveti si deasupra un strat de smantana.
Dati la cuptorul preancalzit, la foc potrivit, pentru circa 1 ora sau pana ce deasupra prinde o crusta frumos aurita. Serviti cat sunt calzi, presarat cu patrunjel verde, dar sunt la fel de gustosi si reci.
Pot fi serviti ca garnitura sau ca fel principal, alaturi de o salata sau muratura preferata.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii