O reteta la care cantitatile si restul ingredientelor le-am pus - dupa ochi - si gust.
Curatati cartofii, feliati-i, fierbeti-i pe jumatate (circa 10 min), in apa cu putina sare si scurgeti-i.
Intre timp, pregatiti un vas sau o tava pentru cuptor si ungeti-o bine cu unt si taiati grosier, ceapa curatata. Asezati alternativ, in straturi, cartofii si ceapa. Ultimul strat sa fie de cartofi. Adaugati si condimentati straturile de cartofi cu sare, piper, foi de dafin, rozmarin, usturoi zdrobit, dupa gust, puneti din loc in loc bucatele de unt si stropiti cu otet balsamic.
Dati la cuptor, pana se caramelizeaza ceapa si cartofii sunt facuti si rumeniti.
Serviti garnitura calda langa fripturi sau alte preparate din carne, acompaniata de salata de sezon sau muraturile preferate.
Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acesti cartofi!
Un pic de unt, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada care da savoare legumelor - si gata mancarea.
Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:
-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.
Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...
Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa
Comentarii