Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Complexitate
redusa
Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Ingrediente

  • -cartofi
  • la apreciere
  • -ceapa rosie
  • taiata grosier
  • -sare
  • -piper
  • -foi dafin
  • dupa gust
  • -rozmarin
  • dupa gust
  • -usturoi
  • dupa gust
  • -unt
  • -otet balsamic Kalamata (firma Papadimitriou)
  • dupa gust

Mod de preparare

O reteta la care cantitatile si restul ingredientelor le-am pus - dupa ochi - si gust.

Curatati cartofii, feliati-i, fierbeti-i pe jumatate (circa 10 min), in apa cu putina sare si scurgeti-i.

Intre timp, pregatiti un vas sau o tava pentru cuptor si ungeti-o bine cu unt si taiati grosier, ceapa curatata. Asezati alternativ, in straturi, cartofii si ceapa. Ultimul strat sa fie de cartofi. Adaugati si condimentati straturile de cartofi cu sare, piper, foi de dafin, rozmarin, usturoi zdrobit, dupa gust, puneti din loc in loc bucatele de unt si stropiti cu otet balsamic.

Dati la cuptor, pana se caramelizeaza ceapa si cartofii sunt facuti si rumeniti.

Serviti garnitura calda langa fripturi sau alte preparate din carne, acompaniata de salata de sezon sau muraturile preferate.

Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acesti cartofi!

Un pic de unt, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada care da savoare legumelor - si gata mancarea.

Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:

-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca
Bucataras.RO

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca

Treaba cu frisca mi-a sugerat-o Misulica ( Mihaela63) , nucile caramelizate imi plac si am zis ca dovleacul ala nu merge doar...

Dovleac copt cu nuci caramelizate si frisca
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty