Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Complexitate
redusa
Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Ingrediente

  • -cartofi
  • la apreciere
  • -ceapa rosie
  • taiata grosier
  • -sare
  • -piper
  • -foi dafin
  • dupa gust
  • -rozmarin
  • dupa gust
  • -usturoi
  • dupa gust
  • -unt
  • -otet balsamic Kalamata (firma Papadimitriou)
  • dupa gust

Mod de preparare

O reteta la care cantitatile si restul ingredientelor le-am pus - dupa ochi - si gust.

Curatati cartofii, feliati-i, fierbeti-i pe jumatate (circa 10 min), in apa cu putina sare si scurgeti-i.

Intre timp, pregatiti un vas sau o tava pentru cuptor si ungeti-o bine cu unt si taiati grosier, ceapa curatata. Asezati alternativ, in straturi, cartofii si ceapa. Ultimul strat sa fie de cartofi. Adaugati si condimentati straturile de cartofi cu sare, piper, foi de dafin, rozmarin, usturoi zdrobit, dupa gust, puneti din loc in loc bucatele de unt si stropiti cu otet balsamic.

Dati la cuptor, pana se caramelizeaza ceapa si cartofii sunt facuti si rumeniti.

Serviti garnitura calda langa fripturi sau alte preparate din carne, acompaniata de salata de sezon sau muraturile preferate.

Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acesti cartofi!

Un pic de unt, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada care da savoare legumelor - si gata mancarea.

Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:

-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca