Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata

Postat pe: 21-11-2010
(2)

Ingrediente

cartofi
la apreciere
ceapa rosie
taiata grosier
sare
piper
foi dafin
dupa gust
rozmarin
dupa gust
usturoi
dupa gust
unt
otet balsamic Kalamata (firma Papadimitriou)
dupa gust

Mod de preparare

O reteta la care cantitatile si restul ingredientelor le-am pus - dupa ochi - si gust.

Curatati cartofii, feliati-i, fierbeti-i pe jumatate (circa 10 min), in apa cu putina sare si scurgeti-i.

Intre timp, pregatiti un vas sau o tava pentru cuptor si ungeti-o bine cu unt si taiati grosier, ceapa curatata. Asezati alternativ, in straturi, cartofii si ceapa. Ultimul strat sa fie de cartofi. Adaugati si condimentati straturile de cartofi cu sare, piper, foi de dafin, rozmarin, usturoi zdrobit, dupa gust, puneti din loc in loc bucatele de unt si stropiti cu otet balsamic.

Dati la cuptor, pana se caramelizeaza ceapa si cartofii sunt facuti si rumeniti.

Serviti garnitura calda langa fripturi sau alte preparate din carne, acompaniata de salata de sezon sau muraturile preferate.

Cand vreti sa faceti o mancare buna, dar sunteti prinse si cu alte treburi si nu aveti timp sa amestecati mereu in cratita, pregatiti acesti cartofi!

Un pic de unt, un strop de otet bun si cateva ierburi aromatice - o reteta simpla de marinada care da savoare legumelor - si gata mancarea.

Iata cateva considerente pentru care va recomand folosirea otetului balsamic Kalamata Papadimitriou:

-este un produs pur, obtinut exclusive din struguri uscati
-este bogat in antioxidanti
-este sarac in calorii, perfect pentru o dieta echilibrata
-nu are adaos de coloranti si conservanti
-in categoria de otet balsamic, ocupa locul 1 in Grecia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  29.01.2010 08:09:46

Iti respect parerea.
Fiecare are dreptul la o opinie.
Multumesc pentru aprecieri.

djprometeu
•  23.01.2010 23:35:41

Fara suparare dar otetul asta e cel mai prost cu care am lucrat, are un gust oribil care nu duce la otet balsamic asa cum trebuie sa fie!
Asta e parerea mea cat pentru reteta FELICITARI!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi cu Ceapa Caramelizata si Otet Balsamic Kalamata