Cartofi Copti Umpluti cu Branza

Postat pe: 31-10-2013
(0)

Ingrediente

2 cartofi marime medie
3-4 linguri cu varf de branza de vaci, telemea de vaci rasa, dupa gust
1 lingura cu varf de unt
1 lingura cu varf de smantana
sare daca nu este destul de sarata branza telemea
piper (optional)
patrunjel uscat sau rozmarin pentru decor
cateva linguri de ulei

Mod de preparare

Se iau cartofii, se spala, se curata de coaja si se taie in doua. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita in asa fel incat sa ne ramana putina pulpa si sa nu rupem marginile cartofilor.

Daca doriti, pulpa de cartofi indepartata se toaca maruntel si se prajeste in ulei, se lasa la racit dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin patrunjelul sau rosmarinul. Daca nu doriti sa folositi si pulpa prajita nu e nici o problema, sunt la fel de buni si fara ea.

Dupa omogenizare, se umplu cartofii, se aseaza apoi fiecare jumatate, una langa alta, intr-o tava in care am pus ulei (nu ungem, ci turnam ca sa avem putin mai mult lichid in tava) si ii stropim si deasupra cu putin ulei.

Inainte de a ne apuca de treaba incalzim cuptorul aragazului la temperatura mare, 425 F (220 C).
Asezam tava cu cartofi pe gratarul cel mai de sus al cuptorului si lasam la copt pana sunt gata cartofii, aprox 35-45 minute, depinde de cuptor si de soiul cartofilor folositi.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se lasa la racit, se presara patrunjel uscat sau rozmarin deasupra, eventual pentru cine doreste se mai poate presara si parmesan dupa gust.

Se servesc calduti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cartofi Copti Umpluti cu Branza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cartofi Copti Umpluti cu Branza