Cartofi Copti Umpluti cu Branza

Complexitate
redusa
Cartofi Copti Umpluti cu Branza

Ingrediente

  • 2 cartofi marime medie
  • 3-4 linguri cu varf de branza de vaci, telemea de vaci rasa, dupa gust
  • 1 lingura cu varf de unt
  • 1 lingura cu varf de smantana
  • sare daca nu este destul de sarata branza telemea
  • piper (optional)
  • patrunjel uscat sau rozmarin pentru decor
  • cateva linguri de ulei

Mod de preparare

Se iau cartofii, se spala, se curata de coaja si se taie in doua. Fiecare jumatate se scobeste cu o lingurita in asa fel incat sa ne ramana putina pulpa si sa nu rupem marginile cartofilor.

Daca doriti, pulpa de cartofi indepartata se toaca maruntel si se prajeste in ulei, se lasa la racit dupa care se amesteca cu restul ingredientelor, mai putin patrunjelul sau rosmarinul. Daca nu doriti sa folositi si pulpa prajita nu e nici o problema, sunt la fel de buni si fara ea.

Dupa omogenizare, se umplu cartofii, se aseaza apoi fiecare jumatate, una langa alta, intr-o tava in care am pus ulei (nu ungem, ci turnam ca sa avem putin mai mult lichid in tava) si ii stropim si deasupra cu putin ulei.

Inainte de a ne apuca de treaba incalzim cuptorul aragazului la temperatura mare, 425 F (220 C).
Asezam tava cu cartofi pe gratarul cel mai de sus al cuptorului si lasam la copt pana sunt gata cartofii, aprox 35-45 minute, depinde de cuptor si de soiul cartofilor folositi.

Se indeparteaza de la sursa de caldura, se lasa la racit, se presara patrunjel uscat sau rozmarin deasupra, eventual pentru cine doreste se mai poate presara si parmesan dupa gust.

Se servesc calduti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Salata Simpla de Salata Verde
3
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
4
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Bucataras.RO

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii

Am preparat o mancarica tare buna pe care puteti sa o incercati si cu piept de pui, sau, de ce nu, si cu carne de vita.

Spaghete cu carne de porc, legume mexicane si sos de rosii
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute