Tikka de Pui la Cuptor

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tikka de Pui la Cuptor

Ingrediente

  • -8 pulpe de pui
  • -3 cepe, taiate felii subtiri
  • -2 linguri seminte de chimion
  • -coaja si sucul de la 1 lamaie
  • -1 mana coriandru tocat
  • -sare
  • -piper
  • Pasta tikka:
  • -2 linguri seminte coriandru
  • -2 linguri chimion
  • -2 linguri fulgi de usturoi (pudra de usturoi)
  • -2 lingurite chilli, pudra
  • -5 lingurite curcuma (turmeric)
  • -1 lingura menta uscata
  • -1 lingurita sare
  • -1 lingurita suc de lamiae
  • -150 ml otet de vin alb
  • -150 ml ulei

Mod de preparare

Pregatiti pasta tikka:
Amestecati toate ingredientele si treceti-le prin rasnita electrica sau maruntiti-le foarte bine cu un mojar.
Combinati-le cu sucul de lamaie si otetul de vin alb.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati amestecul de condimente si lasati sa fiarba circa 10 min pana isi dezvolta aromele si se ingroasa putin, amestecand.
Lasati la racit.

Pregatiti puiul :
Ungeti pulpele cu 5 linguri de pasta tikka pe toate partile si lasati la frigider circa 1 ora.
Puneti-le apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu toate ingredientele, mai putin ceapa.
Asezonati si dati la cuptorul incins la 190 grade.
Adaugati dupa 20 min, in strat uniform, ceapa feliata si mai tineti la cuptor inca 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si ceapa inmuiata.

Serviti-le calde cu garnitura simpla de orez si iaurt natural.

Pasta tikka ramasa poate fi pastrata la frigider, pana in 3 luni, intr-un borcan cu capac ce inchide etans

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Oua Colorate cu Hartie Creponata
4
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Desert tort - reteta 250
Bucataras.RO

Desert tort - reteta 250

Desert tort - reteta 250
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!