Tikka de Pui la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

8 pulpe de pui
3 cepe, taiate felii subtiri
2 linguri seminte de chimion
coaja si sucul de la 1 lamaie
1 mana coriandru tocat
sare
piper
Pasta tikka:
2 linguri seminte coriandru
2 linguri chimion
2 linguri fulgi de usturoi (pudra de usturoi)
2 lingurite chilli, pudra
5 lingurite curcuma (turmeric)
1 lingura menta uscata
1 lingurita sare
1 lingurita suc de lamiae
150 ml otet de vin alb
150 ml ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:10min
Pregatiti pasta tikka:
Amestecati toate ingredientele si treceti-le prin rasnita electrica sau maruntiti-le foarte bine cu un mojar.
Combinati-le cu sucul de lamaie si otetul de vin alb.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati amestecul de condimente si lasati sa fiarba circa 10 min pana isi dezvolta aromele si se ingroasa putin, amestecand.
Lasati la racit.

Pregatiti puiul :
Ungeti pulpele cu 5 linguri de pasta tikka pe toate partile si lasati la frigider circa 1 ora.
Puneti-le apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu toate ingredientele, mai putin ceapa.
Asezonati si dati la cuptorul incins la 190 grade.
Adaugati dupa 20 min, in strat uniform, ceapa feliata si mai tineti la cuptor inca 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si ceapa inmuiata.

Serviti-le calde cu garnitura simpla de orez si iaurt natural.

Pasta tikka ramasa poate fi pastrata la frigider, pana in 3 luni, intr-un borcan cu capac ce inchide etans
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tikka de Pui la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  08.03.2010 15:40:52

Multumesc !

rani
•  07.03.2010 14:27:53

BUN

veraem
•  18.12.2009 07:26:39

delicios

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tikka de Pui la Cuptor