Ingrediente
● 8 pulpe de pui |
● 3 cepe, taiate felii subtiri |
● 2 linguri seminte de chimion |
● coaja si sucul de la 1 lamaie |
● 1 mana coriandru tocat |
● sare |
● piper |
● Pasta tikka: |
● 2 linguri seminte coriandru |
● 2 linguri chimion |
● 2 linguri fulgi de usturoi (pudra de usturoi) |
● 2 lingurite chilli, pudra |
● 5 lingurite curcuma (turmeric) |
● 1 lingura menta uscata |
● 1 lingurita sare |
● 1 lingurita suc de lamiae |
● 150 ml otet de vin alb |
● 150 ml ulei |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:10min
Pregatiti pasta tikka:
Amestecati toate ingredientele si treceti-le prin rasnita electrica sau maruntiti-le foarte bine cu un mojar.
Combinati-le cu sucul de lamaie si otetul de vin alb.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati amestecul de condimente si lasati sa fiarba circa 10 min pana isi dezvolta aromele si se ingroasa putin, amestecand.
Lasati la racit.
Pregatiti puiul :
Ungeti pulpele cu 5 linguri de pasta tikka pe toate partile si lasati la frigider circa 1 ora.
Puneti-le apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu toate ingredientele, mai putin ceapa.
Asezonati si dati la cuptorul incins la 190 grade.
Adaugati dupa 20 min, in strat uniform, ceapa feliata si mai tineti la cuptor inca 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si ceapa inmuiata.
Serviti-le calde cu garnitura simpla de orez si iaurt natural.
Pasta tikka ramasa poate fi pastrata la frigider, pana in 3 luni, intr-un borcan cu capac ce inchide etans
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tikka de Pui la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Amestecati toate ingredientele si treceti-le prin rasnita electrica sau maruntiti-le foarte bine cu un mojar.
Combinati-le cu sucul de lamaie si otetul de vin alb.
Incingeti intr-o tigaie uleiul, adaugati amestecul de condimente si lasati sa fiarba circa 10 min pana isi dezvolta aromele si se ingroasa putin, amestecand.
Lasati la racit.
Pregatiti puiul :
Ungeti pulpele cu 5 linguri de pasta tikka pe toate partile si lasati la frigider circa 1 ora.
Puneti-le apoi intr-un vas termorezistent impreuna cu toate ingredientele, mai putin ceapa.
Asezonati si dati la cuptorul incins la 190 grade.
Adaugati dupa 20 min, in strat uniform, ceapa feliata si mai tineti la cuptor inca 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si ceapa inmuiata.
Serviti-le calde cu garnitura simpla de orez si iaurt natural.
Pasta tikka ramasa poate fi pastrata la frigider, pana in 3 luni, intr-un borcan cu capac ce inchide etans
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tikka de Pui la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 08.03.2010 15:40:52
Multumesc !