Rulada de porc cu carne tocata

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu carne tocata

Ingrediente

  • rozmarin
  • cimbru
  • un muschiulet de porc
  • 200-300 gr carne de vitel tocata
  • 1-2 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • coriandru
  • boia
  • 50 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • Sos de vin:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingurita amidon sau faina alba

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se taie astfel, incat sa poata fi intins cat mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea tocata se amesteca cu usturoiul pisat, un amestec de condimente din sare, piper macinat, coriandru macinat, cimbru si rozmarin macinat, putina boia. Se formeaza un rulou, cat mai uniform care sa asaza in mijlocul bucatii de carne. Se ruleaza strans Legam cu sfoara, din loc in loc, pentru a se pastra forma la cuptor.
Condimentam si la suprafata rulada, cu un amestec din condimentele pe care le avem in lista.
Rulada se pune in tava de copt, in care am pus ulei. Vom adauga si vinul. Am acoperit tava cu folie de aluminiu. Dam tava la cuptor pentru o ora si jumatate. Lasam tava acoperita o ora, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca rulada, avand grija sa o mai rotim in tava pentru a se face pe toate partile.
In timp ce se rumeneste rulada, putem pregati si sosul de vin.
Ceapa taiata mare se pune la calit, in putin ulei. Adaugam morcovul taiat felii si restul condimentelor. Le lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam vinul. Lasam sa fiarba in clocot 7-8 min. Strecuram legumele si punem din nou reductia de vin intr-o craticioara. Adaugam amidonul, amestecam bine pana la dizolvarea lui si apoi, punem cratita pe foc, pana cand se leaga sosul, amestecand continuu ca sa nu avem cocoloase.
Rulada se feliaza si se serveste impreuna cu garnitura preferata.
Am pus alaturi de rulada piure de cartofi, sosul de vin si cativa trandafiri murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Negresa (III)
1
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
4
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Fudulii de curcan cu praz
Bucataras.RO

Fudulii de curcan cu praz

Pentru prima data am mancat asa ceva,si pot sa va zic ca au fost super bune,se fac si foarte usor

Fudulii de curcan cu praz
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala