Rulada de porc cu carne tocata

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
90 minute
Complexitate
medie
Rulada de porc cu carne tocata

Ingrediente

  • rozmarin
  • cimbru
  • un muschiulet de porc
  • 200-300 gr carne de vitel tocata
  • 1-2 catei de usturoi
  • piper
  • sare
  • coriandru
  • boia
  • 50 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • Sos de vin:
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 linguri ulei
  • 300 ml vin rosu
  • sare si piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • foi de dafin
  • 1 lingurita amidon sau faina alba

Mod de preparare

Muschiuletul de porc se taie astfel, incat sa poata fi intins cat mai bine. Se condimenteaza cu sare si piper.
Carnea tocata se amesteca cu usturoiul pisat, un amestec de condimente din sare, piper macinat, coriandru macinat, cimbru si rozmarin macinat, putina boia. Se formeaza un rulou, cat mai uniform care sa asaza in mijlocul bucatii de carne. Se ruleaza strans Legam cu sfoara, din loc in loc, pentru a se pastra forma la cuptor.
Condimentam si la suprafata rulada, cu un amestec din condimentele pe care le avem in lista.
Rulada se pune in tava de copt, in care am pus ulei. Vom adauga si vinul. Am acoperit tava cu folie de aluminiu. Dam tava la cuptor pentru o ora si jumatate. Lasam tava acoperita o ora, dupa care luam folia si lasam sa se rumeneasca rulada, avand grija sa o mai rotim in tava pentru a se face pe toate partile.
In timp ce se rumeneste rulada, putem pregati si sosul de vin.
Ceapa taiata mare se pune la calit, in putin ulei. Adaugam morcovul taiat felii si restul condimentelor. Le lasam pana se inmoaie, dupa care adaugam vinul. Lasam sa fiarba in clocot 7-8 min. Strecuram legumele si punem din nou reductia de vin intr-o craticioara. Adaugam amidonul, amestecam bine pana la dizolvarea lui si apoi, punem cratita pe foc, pana cand se leaga sosul, amestecand continuu ca sa nu avem cocoloase.
Rulada se feliaza si se serveste impreuna cu garnitura preferata.
Am pus alaturi de rulada piure de cartofi, sosul de vin si cativa trandafiri murati.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa