Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Ingrediente

  • -1 rata, dica un ratoi mare, gotic, asa cam de 4 kg.,
  • - 500 gr. carnati afumati,
  • - 4 cepe mari,
  • - 1 lingurita cardamom macinat,
  • - 1 lngurita cimbru maruntit,
  • - 1 kg.ardei capia, urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti, curatati si pusi la congelator inca din vara,
  • - sare dupa gust, cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin,
  • - 100 ml.vin,
  • -100 gr. masline fara samburi.

Mod de preparare

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz, si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.
Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi, se umple rata cu carnati, ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin; se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi, se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul. Sa aveti pofta dragilor!
Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata, ar trebui sa incercati asa un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
2
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
3
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
4
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.