Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
medie
Rata gotica umpluta cu carnati afumati

Ingrediente

  • -1 rata, dica un ratoi mare, gotic, asa cam de 4 kg.,
  • - 500 gr. carnati afumati,
  • - 4 cepe mari,
  • - 1 lingurita cardamom macinat,
  • - 1 lngurita cimbru maruntit,
  • - 1 kg.ardei capia, urechi de elefant (sunt o specie de ardei ce cresc tare mari si sunt foarte carnosi), gata copti, curatati si pusi la congelator inca din vara,
  • - sare dupa gust, cam asa sa tot fie o lingura rasa sau chiar mai putin,
  • - 100 ml.vin,
  • -100 gr. masline fara samburi.

Mod de preparare

Se taie ratoiul cel mare din curte sau de la piata, dupa caz, si se curata de pene in curtea casei, apoi se parleste cu o lampa speciala cu gaz, se scot intestinele si maruntaiele, se spala bine pe interior, dar si pe exterior si se pune la scurs pe chiuveta.
Se ia o bucata de grasime de rata si se pune in tigaie la prajit si cand se topeste, se adauga ceapa tocata, carnatul afumat si se lasa sa se prajeasca, pana cand ceapa se patrunde, apoi se adauga sare, cardamom, cimbru, ardeii capia taiati in felii si se mai lasa pret de cateva minute sa se patrunda si sa se intrepatrunda gusturile, apoi, se umple rata cu carnati, ce ramane se adauga peste rata si pe langa rata ce a fost pusa in tava, se mai adauga si ceva masline, vin; se pune capac si se da tava la cuptor, pana cand scade vinul, apoi, se ia capacul si se mai lasa pret de cateva minute sa se rumeneasca si se opreste focul. Sa aveti pofta dragilor!
Ratele gotice sunt o copie a ratelor salbatice si sunt tare delicioase, asa ca macar o data in viata, ar trebui sa incercati asa un deliciu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Smoothie detoxifiant cu legume
Bucataras.RO

Smoothie detoxifiant cu legume

Este un smoothie gustos, detoxifiant chiar, care se preteaza a fi consumat pe parcursul intregii zile. Si pentru prepararea...

Smoothie detoxifiant cu legume
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti