Stoarceti ½ lamaie si feliati-o pe cealalta jumatate. Amestecati untul moale cu usturoiul pisat si putin suc de lamaie pana obtineti o crema omogena. Crestati din loc in loc pielea pulpelor spalate si zvantate cu un cutit. Puneti pe crestaturi crema de unt si usturoi, apoi indesati-o bine sub piele.
Condimentati-le cu sare si piper, dupa gust. Frecati-le bine cu amestecul de miere si cimbrisor maruntit. Dati la rece pana pregatiti garnitura. Curatati, spalati, feliati si amestecati cartofii, ceapa verde, ardeii si morcovii. Stropiti cu putin ulei, presarati cu sara, piper, dupa gust si amestecati bine.
Puneti legumele intr-un vas termorezistent uns cu unt si asezati deasupra pulpele de pui.
Stropiti-le cu restul de zeama de lamaie si repartizati peste ele, din loc in loc, gramajoare din crema de unt si usturoi ramasa.
Puneti feliile de lamaie pe marginile vasului termorezistent. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurii garnitura si cate o pulpa.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii