Stoarceti ½ lamaie si feliati-o pe cealalta jumatate. Amestecati untul moale cu usturoiul pisat si putin suc de lamaie pana obtineti o crema omogena. Crestati din loc in loc pielea pulpelor spalate si zvantate cu un cutit. Puneti pe crestaturi crema de unt si usturoi, apoi indesati-o bine sub piele.
Condimentati-le cu sare si piper, dupa gust. Frecati-le bine cu amestecul de miere si cimbrisor maruntit. Dati la rece pana pregatiti garnitura. Curatati, spalati, feliati si amestecati cartofii, ceapa verde, ardeii si morcovii. Stropiti cu putin ulei, presarati cu sara, piper, dupa gust si amestecati bine.
Puneti legumele intr-un vas termorezistent uns cu unt si asezati deasupra pulpele de pui.
Stropiti-le cu restul de zeama de lamaie si repartizati peste ele, din loc in loc, gramajoare din crema de unt si usturoi ramasa.
Puneti feliile de lamaie pe marginile vasului termorezistent. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si frumos rumenite.
Serviti cat sunt calde, portionand in farfurii garnitura si cate o pulpa.
Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromataMusacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecescAripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustIncearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Comentarii