Pulpe de Pui cu Miere si Cimbrisor

Postat pe: 16-09-2013
(0)

Ingrediente

6 pulpe intregi de pui
100 g unt, la temperatura camerei
1 capatana usturoi
sare grunjoasa
1 lingura miere
1 lamaie
piper proaspat macinat
3-4 crengute de cimbrisor / 1-2 crengute cimbru verde / ½ lingurita cimbru uscat
cartofi, taiati in felii mari
ceapa verde, taiata rondele
ardei, taiati fasii
morcovi, taiati rondele
ulei

Mod de preparare

Stoarceti ½ lamaie si feliati-o pe cealalta jumatate. Amestecati untul moale cu usturoiul pisat si putin suc de lamaie pana obtineti o crema omogena. Crestati din loc in loc pielea pulpelor spalate si zvantate cu un cutit. Puneti pe crestaturi crema de unt si usturoi, apoi indesati-o bine sub piele.

Condimentati-le cu sare si piper, dupa gust. Frecati-le bine cu amestecul de miere si cimbrisor maruntit. Dati la rece pana pregatiti garnitura. Curatati, spalati, feliati si amestecati cartofii, ceapa verde, ardeii si morcovii. Stropiti cu putin ulei, presarati cu sara, piper, dupa gust si amestecati bine.

Puneti legumele intr-un vas termorezistent uns cu unt si asezati deasupra pulpele de pui.
Stropiti-le cu restul de zeama de lamaie si repartizati peste ele, din loc in loc, gramajoare din crema de unt si usturoi ramasa.

Puneti feliile de lamaie pe marginile vasului termorezistent. Dati la cuptorul preancalzit, pentru aproximativ 30- 45 min sau pana ce pulpele sunt facute si frumos rumenite.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurii garnitura si cate o pulpa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pulpe de Pui cu Miere si Cimbrisor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pulpe de Pui cu Miere si Cimbrisor