Carnea se spala si se sterge. Intr-un vas amestecam 3 linguri mustar cu 2 linguri miere si 2 linguri hrean cu maioneza ( puteti folosi si hrean cu smantana sau frisca). Cu aceasta compozitie ungem o folie de aluminiu pe care o asezam intr-un vas si punem peste bucata de pulpa sarata. Se unge bine si deasupra carnea cu amesteculsi se presara cu piper macinat. Usturoiul se taie felii, ceapa la fel iar morcovii se tau rondele.
Se pune o parte din legume sub carne, cealalta se presara peste. restul de amestec cu care am uns carnea se toarna deasupra. Se impacheteaza bine in folia de aluminiu si se lasa la rece 12 ore.
A doua zi deschidem folia, turnam peste carne cei 50 ml tuica (poate sa fie un coniac, sau o vodka fina ) si acoperim din nou carnea cu folie si il dam la cuptor.
Dupa aroximativ o ora de copt se scoate si se pun cateva bucatele ( cca 50 gr rama) de rama deasupra carnii, si se da din nou la cuptor. Se mai lasa aproximativ 30 minute sa se prajeasca neacoperit pana se rumeneste deasupra. ( daca doriti sa fie un pic mai acrisor se poate adauga 100 ml vin sec alb).
Se serveste cu pireu de cartofi si cu pasta de usturoi copt al Ioanei merge excelent.
Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...
Prajitura Kinder BuenoOuale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraO idee tare buna a avut tata atunci cand a comandat aceasta reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sos. A...
Reteta de baza, buna cu multe garnituri - carne de vita in sosCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparit
Comentarii