Pui pe ciolan

Complexitate
redusa
Pui pe ciolan

Ingrediente

  • 1 buc ciolan afumat
  • carne de pui
  • 1/2 l vin alb dulce
  • 1/2 l supa de carne
  • 100 ml tuica
  • 50 ml otet
  • 2 linguri miere de albine
  • boia,piper macinat
  • patrunjel verde tocat

Mod de preparare

Se taie soricul cu grasime de pe ciolan si se tau cubulete. Restul de ciolan se taie fasii partea cu carne si se pun deoparte. Soricul se pune cu 50 ml apa la calit pana incepe un pic sa lase untura.
Bucatile de carne de pui se codimenteaza din abundenta cu piper si boia dulce si se aseaza peste bucatile de soric calite si se acopera cu fasiile carnoase de ciolan.

Intr-o cana punem mierea, tuica si otetul si le amestecam bine apoi turnam peste carne. Adaugam si vinul si supa de carne , presaram patrunjelul taiat, acoperim cu un capac si-l dam la cuptor unde il vom tine cca 1 1/2 ora.

Sare nu am adaugat deoarece ciolanul este suficient de sarat(daca cumparati ciolan semifiert care nu e asa de sarat ca cel de casa puteti sara carnea).

Se poate servi cu cartofi, orez sau pe pat de legume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci
Salata de cartofi Olivier

Salata de cartofi Olivier

Aceasta salata combina cubulete de cartofi, morcovi, carne fiarta (vita sau pui), castraveti murati, mazare si oua, toate...

Salata de cartofi Olivier
Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese

Tarta cu rubarba si cirese
Cele mai apreciate rețete
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
1
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ceafa de porc la cuptor
2
Prajitura turnata cu branza si visine
3
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Spaghetti cu bacon si sos de smantana
5
Paste

Spaghetti cu bacon si sos de smantana

Spaghetti cu bacon si sos de smantana
Parteneri
Cozonac evantai cu mere
Bucataras.RO

Cozonac evantai cu mere

Inca un cozonac care ne-a placut tare mult si pe care o sa-l repetam.

Cozonac evantai cu mere
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Culinar.RO

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Gustos.RO

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos

incearca reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata! Un desert decadent, ideal pentru orice ocazie...

Reteta de tort cu blat umed de cacao si mousse de ciocolata - deliciu ciocolatos
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate