Pui cu Tarhon

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Tarhon

Ingrediente

  • 1 pui
  • 100 ml ulei
  • 300 ml smantana
  • 100 gr miez de paine
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 30-40 gr tarhon uscat sau o legatura proaspat
  • sare
  • piper dupa gust
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se spala puiul bine si se condimenteaza in interior si in exterior cu sare si piper. Separat se face un amestec din miez de paine inmuiat in lapte, unt, tarhon, sare si piper. Cu amestecul obtinut se umple puiul, dupa care se unge bine cu ulei. Puiul se aseaza intr-un vas de yena, se pune un pahar de apa (200ml) , restul de ulei si putin de tarhon presarat pe deasupra daca doriti. Se pune puiul la cuptor la foc potrivit la inceput, dupa care la mic pentru a se patrunde bine. Cand acesta este semi patruns se inteapa din loc in loc cu un cutit.

Spre final cand puiul este aproape gata se pune smantana.
Dupa ce si-a creat o usoara crusta de la smantana se opreste focul si se lasa cateva minute.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi, salata de sezon si cu diferite sosuri.
Eu am servit puiul langa o portie de cartofi prajiti cu sos tartare si sos chili.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
4
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Supa de Marar cu Galuste
5
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie