Se spala puiul bine si se condimenteaza in interior si in exterior cu sare si piper. Separat se face un amestec din miez de paine inmuiat in lapte, unt, tarhon, sare si piper. Cu amestecul obtinut se umple puiul, dupa care se unge bine cu ulei. Puiul se aseaza intr-un vas de yena, se pune un pahar de apa (200ml) , restul de ulei si putin de tarhon presarat pe deasupra daca doriti. Se pune puiul la cuptor la foc potrivit la inceput, dupa care la mic pentru a se patrunde bine. Cand acesta este semi patruns se inteapa din loc in loc cu un cutit.
Spre final cand puiul este aproape gata se pune smantana.
Dupa ce si-a creat o usoara crusta de la smantana se opreste focul si se lasa cateva minute.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi, salata de sezon si cu diferite sosuri.
Eu am servit puiul langa o portie de cartofi prajiti cu sos tartare si sos chili.
Pofta buna!!!
Prajitura cu crema de lamaie este o combinatie rafinata intre prospețimea citricelor și dulceața delicată a cremei...
Prajitura cu crema de lamaie - dulce-acrisoaraUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniIncearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...
Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Comentarii