Pui cu Tarhon

Postat pe: 02-02-2011
(4)

Ingrediente

1 pui
100 ml ulei
300 ml smantana
100 gr miez de paine
50 ml lapte
50 gr unt
30-40 gr tarhon uscat sau o legatura proaspat
sare
piper dupa gust
200 ml apa

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Se spala puiul bine si se condimenteaza in interior si in exterior cu sare si piper. Separat se face un amestec din miez de paine inmuiat in lapte, unt, tarhon, sare si piper. Cu amestecul obtinut se umple puiul, dupa care se unge bine cu ulei. Puiul se aseaza intr-un vas de yena, se pune un pahar de apa (200ml) , restul de ulei si putin de tarhon presarat pe deasupra daca doriti. Se pune puiul la cuptor la foc potrivit la inceput, dupa care la mic pentru a se patrunde bine. Cand acesta este semi patruns se inteapa din loc in loc cu un cutit.

Spre final cand puiul este aproape gata se pune smantana.
Dupa ce si-a creat o usoara crusta de la smantana se opreste focul si se lasa cateva minute.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi, salata de sezon si cu diferite sosuri.
Eu am servit puiul langa o portie de cartofi prajiti cu sos tartare si sos chili.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu Tarhon" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elenam11
•  13.05.2013 22:40:27

este delicios

d_dana_a
•  12.03.2011 21:33:31

ATENTIE:Cantitatea de tarhon este de 8-10 gr, nu 30-40 gr, m-am grabit si am gresit...

d_dana_a
•  12.03.2011 21:30:47

Multumesc Vlad...sper sa iti placa ...este foarte aromat...

vlad
•  25.02.2011 02:20:53

Am un pui spre gaina in frigider si ar merita sa fie dedicat acestei retete!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu Tarhon