Pui cu Tarhon

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Tarhon

Ingrediente

  • 1 pui
  • 100 ml ulei
  • 300 ml smantana
  • 100 gr miez de paine
  • 50 ml lapte
  • 50 gr unt
  • 30-40 gr tarhon uscat sau o legatura proaspat
  • sare
  • piper dupa gust
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Se spala puiul bine si se condimenteaza in interior si in exterior cu sare si piper. Separat se face un amestec din miez de paine inmuiat in lapte, unt, tarhon, sare si piper. Cu amestecul obtinut se umple puiul, dupa care se unge bine cu ulei. Puiul se aseaza intr-un vas de yena, se pune un pahar de apa (200ml) , restul de ulei si putin de tarhon presarat pe deasupra daca doriti. Se pune puiul la cuptor la foc potrivit la inceput, dupa care la mic pentru a se patrunde bine. Cand acesta este semi patruns se inteapa din loc in loc cu un cutit.

Spre final cand puiul este aproape gata se pune smantana.
Dupa ce si-a creat o usoara crusta de la smantana se opreste focul si se lasa cateva minute.
Se serveste cald, cu garnitura de cartofi, salata de sezon si cu diferite sosuri.
Eu am servit puiul langa o portie de cartofi prajiti cu sos tartare si sos chili.
Pofta buna!!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Fanta
3
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Pizza Calzone
Bucataras.RO

Pizza Calzone

Am vazut pe site acest gen de pizza si m-a incantat in special blatul unde se imbina malaiul cu faina.

Pizza Calzone
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola