Pui cu Rosmarin si Cartofi (la Cuptor)

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

7-8 pulpe de pui (partea de jos)
3-4 catei de usturoi
rosmarin tocat foarte marunt (aprox 15 ace)
5-6 cartofi mai maricei, taiati cuburi
sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi ceva mai mari, carnea se spala, se ia pielea jos (sau nu, dupa cum preferati), se aranjeaza in tava de sticla pentru aragaz. Printre bucatile de pui se aranjeaza cartofii, se sareaza si se pipereaza, se presara usturoiul si rosmarinul tocat foarte fin, deasupra. Se adauga un pahar de apa sau jumatate (asta depinde de marimea tavii e care o aveti).

Apa trebuie sa acopere doar un sfert din stratul de cartofi... nu se pune mai mult pentru ca puiul lasa apa ceva mai multa decat alta carne.

Daca eventual, apa se evapora prea repede atunci se mai poate adauga putina apa in timpul coptului. Se da la cuptor, acoperit cu folie.

Dupa aproximativ 40 de minute de cand a inceput apa sa fiarba se verifica puiul cu o furculita, se scoate folia si se mai lasa asa pana se rumeneste frumos carnea (se mai intoarce ca sa fie rumena pe ambele parti) si cartofii au prins doar o usoara crusta aurie. Se consuma cu garnitura de ardei copti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu Rosmarin si Cartofi (la Cuptor)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

teodora49
•  08.09.2010 08:09:43

cred ca se potriveste f.bine si pt regim...de tinut minte !

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu Rosmarin si Cartofi (la Cuptor)