Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi ceva mai mari, carnea se spala, se ia pielea jos (sau nu, dupa cum preferati), se aranjeaza in tava de sticla pentru aragaz. Printre bucatile de pui se aranjeaza cartofii, se sareaza si se pipereaza, se presara usturoiul si rosmarinul tocat foarte fin, deasupra. Se adauga un pahar de apa sau jumatate (asta depinde de marimea tavii e care o aveti).
Apa trebuie sa acopere doar un sfert din stratul de cartofi... nu se pune mai mult pentru ca puiul lasa apa ceva mai multa decat alta carne.
Daca eventual, apa se evapora prea repede atunci se mai poate adauga putina apa in timpul coptului. Se da la cuptor, acoperit cu folie.
Dupa aproximativ 40 de minute de cand a inceput apa sa fiarba se verifica puiul cu o furculita, se scoate folia si se mai lasa asa pana se rumeneste frumos carnea (se mai intoarce ca sa fie rumena pe ambele parti) si cartofii au prins doar o usoara crusta aurie. Se consuma cu garnitura de ardei copti.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii