Pui cu Rosmarin si Cartofi (la Cuptor)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Rosmarin si Cartofi (la Cuptor)

Ingrediente

  • 7-8 pulpe de pui (partea de jos)
  • 3-4 catei de usturoi
  • rosmarin tocat foarte marunt (aprox 15 ace)
  • 5-6 cartofi mai maricei, taiati cuburi
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi ceva mai mari, carnea se spala, se ia pielea jos (sau nu, dupa cum preferati), se aranjeaza in tava de sticla pentru aragaz. Printre bucatile de pui se aranjeaza cartofii, se sareaza si se pipereaza, se presara usturoiul si rosmarinul tocat foarte fin, deasupra. Se adauga un pahar de apa sau jumatate (asta depinde de marimea tavii e care o aveti).

Apa trebuie sa acopere doar un sfert din stratul de cartofi... nu se pune mai mult pentru ca puiul lasa apa ceva mai multa decat alta carne.

Daca eventual, apa se evapora prea repede atunci se mai poate adauga putina apa in timpul coptului. Se da la cuptor, acoperit cu folie.

Dupa aproximativ 40 de minute de cand a inceput apa sa fiarba se verifica puiul cu o furculita, se scoate folia si se mai lasa asa pana se rumeneste frumos carnea (se mai intoarce ca sa fie rumena pe ambele parti) si cartofii au prins doar o usoara crusta aurie. Se consuma cu garnitura de ardei copti.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute