Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi ceva mai mari, carnea se spala, se ia pielea jos (sau nu, dupa cum preferati), se aranjeaza in tava de sticla pentru aragaz. Printre bucatile de pui se aranjeaza cartofii, se sareaza si se pipereaza, se presara usturoiul si rosmarinul tocat foarte fin, deasupra. Se adauga un pahar de apa sau jumatate (asta depinde de marimea tavii e care o aveti).
Apa trebuie sa acopere doar un sfert din stratul de cartofi... nu se pune mai mult pentru ca puiul lasa apa ceva mai multa decat alta carne.
Daca eventual, apa se evapora prea repede atunci se mai poate adauga putina apa in timpul coptului. Se da la cuptor, acoperit cu folie.
Dupa aproximativ 40 de minute de cand a inceput apa sa fiarba se verifica puiul cu o furculita, se scoate folia si se mai lasa asa pana se rumeneste frumos carnea (se mai intoarce ca sa fie rumena pe ambele parti) si cartofii au prins doar o usoara crusta aurie. Se consuma cu garnitura de ardei copti.
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustUn pranz rapid si bun! #gatescpentruocarte
Pulpe de pui la tigaieDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii