Pui cu Portocale

Complexitate
medie
Pui cu Portocale

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui,
  • sucul de la 2 portocale, diluat cu apa,
  • doua portocale integi,
  • o lingura stafide,
  • un morcov mare fiert
  • 5-6 linguri de vin,
  • 2 linguri zahar,
  • sare

Mod de preparare

Se pune morcovul la fiert.
Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabuse.
Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe.
Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja- si de cea alba, neaparat, ca sa nu fie amar sosul, apui se taie felii.

Intr-un vas se pun untul si zaharul care se topesc la foc mic. Se pun si feliile de portocale si vinul. Selasa sa dea cateva minute in clocot.

Se scot pulpele din primul sos si se aranjeaza intr-un vas rezistent la foc.
Cele doua sosuri- cel in care s-au inabusit pulpele si cel cu portocale se amesteca si se toarna peste pulpe.

Se pune vasul la cuptor pana se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinti.

Reteta a aparut in Carticica Practica-Masa de Craciun. Acolo era cu aripi de curcan si mai avea in plus un baton de scortisoara, pe care eu nu am indraznit sa-l pun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Prajitura Victoria
2
Dulciuri

Prajitura Victoria

Prajitura Victoria
Prajitura Cappuccino
3
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
5
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Parteneri
Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Bucataras.RO

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor

Ciolan de porc afumat cu cartofi, la cuptor
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Tort cu crema de clementine si cappucino
Gustos.RO

Tort cu crema de clementine si cappucino

Blatul: Topiti pe baie de aburi ciocolata impreuna cu untul, le lasati sa se racoreasca.

Tort cu crema de clementine si cappucino