Se pune morcovul la fiert.
Sucul de portocale diluat cu apa, stafidele se pun peste pulpe si se inabuse.
Se paseaza morcovul si se pune peste pulpe.
Se pregatesc cele doua portocale: se curata de coaja- si de cea alba, neaparat, ca sa nu fie amar sosul, apui se taie felii.
Intr-un vas se pun untul si zaharul care se topesc la foc mic. Se pun si feliile de portocale si vinul. Selasa sa dea cateva minute in clocot.
Se scot pulpele din primul sos si se aranjeaza intr-un vas rezistent la foc.
Cele doua sosuri- cel in care s-au inabusit pulpele si cel cu portocale se amesteca si se toarna peste pulpe.
Se pune vasul la cuptor pana se rumenesc pulpele. Se servesc fierbinti.
Reteta a aparut in Carticica Practica-Masa de Craciun. Acolo era cu aripi de curcan si mai avea in plus un baton de scortisoara, pe care eu nu am indraznit sa-l pun.
Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosiiOmleta cu legume, perfecta pentru un mic dejun satios sau o cina rapida. Se prepara usor, din ingrediente simple, si poate fi...
Omleta cu legume – reteta simpla si gustoasaPrajitura pufoasa cu piersici proaspete, perfecta pentru vara.
Prajitura pufoasa cu piersici
Comentarii