Spalam bine puiul si lamaile. In interiorul puiului introducem o lamaie intreaga si frunzele de busuioc.
Intr-un castron facem un bait din ulei de masline, ierburile aromatice usturoiul tocat marunt si putina coaja rasa de lamaie un sfert de lingurita.
Amestecam aceste ingrediente si ungem puiul cu acest amestec.
Stoarcem apoi zeama de la o jumatate de lamaie peste pui.
Intr-o tava rotunda sau un vas ena rezistent la caldura il ungem cu putin ulei de masline, asezam puiul si il acoperim cu folie. Il dam la cuptor la foc moderat pret de o ora si 20 minute.
In ultimele 20 minute daca dorim asezam peste pui feliile de bacon si il lasam la cuptor fara folie sa se rumeneasca frumos.
Este o friptura usor aromata.
Eu am servit cu cartofi la abur si mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...
Sarmalute asortatePrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPoate ca sunt unii dintre voi carora nu le place dovleacul placintar altfel decat copt in cuptor. Mie imi place in orice...
Tort cu crema de branza si dovleac placintarMere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese, un desert rapid si delicios, perfect pentru orice ocazie. Incearca reteta...
Mere coapte umplute cu nuca si dulceata de cirese
Comentarii