Pui cu lamaie si chiftele de cartofi

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

3 pulpe de pui (se poate folosi si piept de pui)
2 lamai mai mici sau una mare
6 linguri ulei de masline
1 lingura de busuioc taiat marunt
1 mar mic, taiat feliute
700gr cartofi
sare, piper

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca busuiocul, 3 linguri ulei de masline, sucul de la cele 2 lamai sare si piper. In aceasta marinata se pun pulpele si se da la frigider acoperite cu folie 30 min.

Apoi le asezam intr-o tava punem si 150 ml apa sau supa de legume si le dam la cuptor 30-35 min. pana se rumenesc. Se stopeste carnea din cand in cand cu sosul din tava.

Cartofii se curate si se fierb pa jumatate, apoi se dau pe razatoarea mare.

Intr-o tigaie se pune restul de ulei ramas (3 ling.), se adauga cartofii, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa 3-4 min pe foc amestecand mereu. Apoi cu ajutorul a doua linguri (de supa)se portioneaza compozitia de cartofi si se formeaza chiftelele (eu le-am facut mari), se prajesc pe ambele parti. Aceasta operatie se face in tigaie.

Se pot face portii individuale sau se aseaza pe un platou carnea in mijloc si garnitura de cartofi (chiftele) pe margine cu feliute de lamaie si rosii.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Pui cu lamaie si chiftele de cartofi" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

milkaela
•  14.10.2009 13:34:21

am incercat si eu reteta ta....carnea a iesit delicioasa....dar chiftele din cartofi nu au iesit:((( .....mi s-au imprastiat prin tigaie....oare de ce?multumesc

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Pui cu lamaie si chiftele de cartofi