Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pui cu Cartofi la Cuptor - Reteta Pofticioasa

Ingrediente

  • 4 pulpe de pui (partea de sus a pulpei) cu piele cu tot
  • 1/2 kg cartofi de marime mica si pe cat se poate egali
  • jumatate de manunchi de patrunjel
  • 1 fir de rosmarin (circa 5 cm lungime)
  • sare si piper
  • usturoi (optional si dupa gust)
  • 100 gr unt sau ceva mai mult (reteta cere 100, eu am folosit 150gr)
  • cateva picaturi de lamaie
  • 1 crenguta mica de cimbru (optional)

Mod de preparare

Se spala si se pun la fiert, in coaja, cartofii. Cand sunt pe 3-4 fierti se scot, se scurg de apa si se decojesc. Intre timp se pune intr-un vas untul la temperatura camerei si se freaca cu o lingura de lemn sa scoatem eventuala apa din el.

Patrunjelul, rosmarinul si cimbrul in cazul in care il folositi, se spala bine, se aseaza pe un servetel absorbant pentru a scoate excesul de apa dupa care se curata de codite si se toaca marunt. Se omogenizeaza cu untul.

Pulpele de pui se spala si usor de tot se indeparteaza putin pielea de carne. Cu ajutorul degetelor se ia unt din vas si se introduce intre piele si carne, in fiecare pulpa in parte. Nu ne zgarcim cu untul. Asezam pulpele in mijlocul unei tavi sau a vasului roman. Dupa ce am terminat cu unsul in interior, adaugam restul untului pe exteriorul carnii.

Cartofii fierti se taie in patru sau se feliaza ceva mai gros si se aranjeaza in tava imprejurul carnii. Se stropesc cu ulei de masline (sau de care preferati) sau daca doriti adaugati unt aromat si peste ei daca mai ramane ceva de la carne si se stropesc si cu cateva picaturi de lamaie.

Se acopera cu hartie de copt si apoi folie de aluminiu deasupra.
Se pune tava la cuptor pentru aproximativ 45 de minute (sau pana la o ora) la foc mare (400 f/200 c). Se indeparteaza folia de aluminiu si hartia de copt si se mai lasa cateva minute sub broil ca sa prinda putina culoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Saramura de Macrou
5
Parteneri
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Bucataras.RO

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la...

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta