Pui cu Bere - la Cuptor

Complexitate
redusa
Pui cu Bere - la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg pulpe de pui
  • -2 cepe mari
  • -200 g kaizer sau bacon afumat
  • -30 g unt
  • -aprox 7 linguri ulei
  • -500 ml bere blonda
  • -sare
  • -piper, proaspat macinat
  • -paprika dulce, optional

Mod de preparare

Spalati si zvantati pulpele de pui. Condimentati cu sare, piper si paprika (optional), pe ambele fete, dupa gust. Tocati ceapa sau taiati felii, dupa preferinta si kaizerul in lamele.

Prajiti kaizerul in 2 linguri de ulei si putin unt incins, iar cand se rumeneste, adaugati ceapa si continuati calirea pana ce acesta se inmoaie. Dati deoparte.

Separat, prajiti cateva minute pulpele, la foc mare, in restul de unt si ulei, intorcandu-le pe toate partile pana se rumenesc usor.

In continuare, puteti pregati mancarea in doua moduri:
- puneti intr-o cratita pulpele, ceapa, kaizerul, cu restul de grasime ramasa de la prajit si berea, aduceti la punctul de fierbere si lasati 30 min, la foc mic, partial acoperit cu un capac sau pana ce carnea este facuta si sosul scazut, dar nu de tot.

- puneti-le intr-un vas termorezistent, acoperiti cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins pentru 20- 25 min, scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 10- 15 min sau pana ce carnea este facuta, frumos rumenita si sosul redus la jumatate.

Serviti simplu, cat este cald, portionand in farfurie, pulpe, bucatele de kaizer si sos.
Puteti alatura mamaliga sau cartofi piure, stropite generos cu sosul foarte bun.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
1
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
2
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
3
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Salata de Paste
4
Paste

Salata de Paste

Salata de Paste
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Tort diplomat cu zmeura si ananas
Bucataras.RO

Tort diplomat cu zmeura si ananas

Demult am vrut sa-l fac, saptamana aceasta am avut si ocazia potrivita! E un tort racoros, ca o inghetata, s-a topit practic...

Tort diplomat cu zmeura si ananas
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti