Pasta Pentru Uns Tavi, Vase Termorezistente, Forme de Copt etc

Complexitate
redusa
Pasta Pentru Uns Tavi, Vase Termorezistente, Forme de Copt etc

Ingrediente

  • -1 cana grasime , la temperatura camerei
  • -1 cana faina
  • -1 cana ulei vegetal
  • Se foloseste aceeasi masura pentru cele 3 ingrediente:
  • 1 cana = 250 ml
  • poate fi untura, shortening (untura vegetala), ghee (unt clarificat), ulei de cocos, ulei de palmier, unt etc

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati putin cu o lingura (compozitia obtinuta prezinta cocoloase si o culoare spre gri).
Mixati la viteza maxima 3- 5 min sau pana ce amestecul aproape isi dubleaza volumul si capata o culoare alba. Pasta obtinuta trebuie sa aiba consistenta unei maioneze. La nevoie, adaugati inca 1- 2 linguri de faina si continuati mixarea inca cateva minute.
Turnati in borcane prevazute cu capac sau container ce poate fi inchis ermetic.
Sigilati, inscriptionati si dati la frigider.

Se foloseste prin pensularea tavilor / formelor/ vaselor, etc.

Daca intrebuintati:
-untura, pasta poate fi pastrata in frigider pana la 1 an;
-unt, pasta se poate pastra in frigider pana la expirarea termenului de valabilitate al untului,
dar nu mai mult de 2 ½ luni.

** In cazul in care coaceti produse care contin in compozitie cacao / ciocolata, puteti inlocui o parte din faina cu cacao atunci cand pregatiti pasta.
Este o pasta ideala! Folosind-o, nimic nu se mai prinde si nu se arde de tavi / forme de copt / vase termorezistente / vase yena etc.

Tavile nu mai trebuie unse cu unt si tapetate cu faina, nu mai trebuie folosita hartia de copt / folia de aluminiu …este grozava pentru formele de muffins, tarte, forme gen Bundtcake, etc. Care au multe onduleuri, striatii…chiar si forme din silicon, cu diverse modele, care alta data ne creeau probleme la dezlipirea prajiturilor, checurilor etc.

Pasta aceasta actioneaza ca o bariera intre aluat si tava.

De multe ori, cand tavile sunt unse cu unt / untura / ulei (cazul painii / cozonacilor, etc) o parte din grasime se poate absorbi in aluat in timpul dospirii si coacerii, ceea ce face ca uneori produsul sa se lipeasca de forma.

Cu pasta asta se pot unge nu numai tavile / formele pentru paine / prajituri; ea poate fi folosita si pentru ungerea tavilor pentru friptura pregatita la cuptor, hamburgeri, chiftele, gratin-uri, etc.

Tavile se curata foarte usor doar cu apa calda si detergent pentru ca nimic nu se va prinde / arde si nu mai este necesar sa va ingroziti la gandul ca urmeaza momentul neplacut sa radeti grasimea sau arsurile de pe ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Cuib de viespi
1
Dulciuri

Cuib de viespi

Cuib de viespi
Gogosi a la Sidy
2
Dulciuri

Gogosi a la Sidy

Gogosi a la Sidy
Savarine cu frisca
3
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Lasagne
4
Paste

Lasagne

Lasagne
Saramura de Macrou
5
Parteneri
Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Bucataras.RO

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta

"Retete de suflet" Aceasta placinta este numai buna de pus la pachet, acum ca tot incepe scoala sau chiar la...

Aperitiv placinta melc cu pesto si branza feta
Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Culinar.RO

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine

Reteta de prajitura pufoasa din albusuri cu capsuni si afine
Gem de capsuni cu menta
Gustos.RO

Gem de capsuni cu menta

Reteta de gem de capsuni cu menta. Gem de capsuni cu menta reteta simpla, fara conservanti. Reteta de gem de capsuni. Retete...

Gem de capsuni cu menta