Pasta Pentru Uns Tavi, Vase Termorezistente, Forme de Copt etc

Complexitate
redusa
Pasta Pentru Uns Tavi, Vase Termorezistente, Forme de Copt etc

Ingrediente

  • -1 cana grasime , la temperatura camerei
  • -1 cana faina
  • -1 cana ulei vegetal
  • Se foloseste aceeasi masura pentru cele 3 ingrediente:
  • 1 cana = 250 ml
  • poate fi untura, shortening (untura vegetala), ghee (unt clarificat), ulei de cocos, ulei de palmier, unt etc

Mod de preparare

Puneti toate ingredientele intr-un bol si amestecati putin cu o lingura (compozitia obtinuta prezinta cocoloase si o culoare spre gri).
Mixati la viteza maxima 3- 5 min sau pana ce amestecul aproape isi dubleaza volumul si capata o culoare alba. Pasta obtinuta trebuie sa aiba consistenta unei maioneze. La nevoie, adaugati inca 1- 2 linguri de faina si continuati mixarea inca cateva minute.
Turnati in borcane prevazute cu capac sau container ce poate fi inchis ermetic.
Sigilati, inscriptionati si dati la frigider.

Se foloseste prin pensularea tavilor / formelor/ vaselor, etc.

Daca intrebuintati:
-untura, pasta poate fi pastrata in frigider pana la 1 an;
-unt, pasta se poate pastra in frigider pana la expirarea termenului de valabilitate al untului,
dar nu mai mult de 2 ½ luni.

** In cazul in care coaceti produse care contin in compozitie cacao / ciocolata, puteti inlocui o parte din faina cu cacao atunci cand pregatiti pasta.
Este o pasta ideala! Folosind-o, nimic nu se mai prinde si nu se arde de tavi / forme de copt / vase termorezistente / vase yena etc.

Tavile nu mai trebuie unse cu unt si tapetate cu faina, nu mai trebuie folosita hartia de copt / folia de aluminiu …este grozava pentru formele de muffins, tarte, forme gen Bundtcake, etc. Care au multe onduleuri, striatii…chiar si forme din silicon, cu diverse modele, care alta data ne creeau probleme la dezlipirea prajiturilor, checurilor etc.

Pasta aceasta actioneaza ca o bariera intre aluat si tava.

De multe ori, cand tavile sunt unse cu unt / untura / ulei (cazul painii / cozonacilor, etc) o parte din grasime se poate absorbi in aluat in timpul dospirii si coacerii, ceea ce face ca uneori produsul sa se lipeasca de forma.

Cu pasta asta se pot unge nu numai tavile / formele pentru paine / prajituri; ea poate fi folosita si pentru ungerea tavilor pentru friptura pregatita la cuptor, hamburgeri, chiftele, gratin-uri, etc.

Tavile se curata foarte usor doar cu apa calda si detergent pentru ca nimic nu se va prinde / arde si nu mai este necesar sa va ingroziti la gandul ca urmeaza momentul neplacut sa radeti grasimea sau arsurile de pe ele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
1
Borsuri, supe, ciorbe

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai

Supa mexicana de rosii cu galuste de malai
Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
2
Dulciuri

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)

Tarta cu căpşuni (afine şi zmeură)
Prajitura cu Mere
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
4
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Parteneri
Cheesecake cu portocale
Bucataras.RO

Cheesecake cu portocale

Dupa cum stiti ador branzeturile, iar atunci cand vine vorba de desert, cele cu branza se numara printre favorite. Pe masa de...

Cheesecake cu portocale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti