Marinada de miel

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Marinada de miel

Ingrediente

  • coasta si pulpa de miel
  • condimente pentru mititei de la Cosmin
  • condimente pentru carne de miel de la Cosmin
  • delikat
  • piper
  • bere

Mod de preparare

Fasonam pulpa de miel si scoatem oasele. Coasta de miel o portionam in bucati mai mici.

Intr-un vas, amestecam condimentele cu delikat si piper. Pregatim un vas cu capac si incepem operatiunea de condimentare, luam fiecare bucata de carne si presaram amestecul de condimente peste carne si o framantam in palme, apoi o asezam in vas. Procedam cu fiecare bucata de carne la fel. Dupa ce am asezat carnea in vas, vom stropi cu bere, dar sa nu pluteasca carnea in bere. Punem la frigider.

Dupa cateva ore, le vom rascoli din nou pentru a se imbina aromele cu carnea si cu berea. E de preferat sa fie pusa la marinat, cu cel putin o zi sau doua inainte, pentru a se fragezi sau a se aroma bine.

Eu am amestecat acum in carne si nu va spun ce arome are...

Nu prefer vinul pentru marinada, pentru ca i se impregneaza prea puternic aroma. Mi se pare cam "imbatata" :) Berea nu schimba deloc gustul, ba din contra, carnea isi pastreaza aroma de carne si devine frageda.

Aceleasi ingrediente le folosesc si la alte tipuri de carne.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie