Oţet de Trandafiri

Complexitate
redusa
Oţet de Trandafiri

Ingrediente

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb

Mod de preparare

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

Ingrediente:

- 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
- 500 ml oţet alb.

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.

Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă.

Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.

Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.

După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.

După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.

Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece). Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.

Trandafirii folosiţi nu trebuie să fie stropiţi cu pesticide (sau cel mult 2 saptămâni trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comerţ sau din alte surse nesigure.

oţetul folosit poate fi si de măr cu miere (are concentraţia de alcool mai mică).

oţetul filtrat se păstrează la rece şi se consumă numai la temperatura camerei.
Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).

Pentru obţinerea acestui oţet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat

Fasole cu ciolan afumat
Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post

Tort de biscuiti cu crema de ciocolata si nuci caramelizate - de post
Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen

Biscuiti cu branza si chimen
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti prajiti-Banane prajite
2
Dulciuri

Biscuiti prajiti-Banane prajite

Biscuiti prajiti-Banane prajite
Rulada de carne cu sunca si felii de branza
3
Mancaruri cu carne

Rulada de carne cu sunca si felii de branza

Rulada de carne cu sunca si felii de branza
Prajitura Tosca
5
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Parteneri
Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale
Bucataras.RO

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale

Am decis sa fac acest tort , pentru ca este fresh , este unul din preferatele sotului si este tort aniversar pentru noi (13...

Tort cu nuca de cocos, crema de branza si jeleu de portocale
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Culinar.RO

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor

Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.

Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptor
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post