Oţet de Trandafiri

Complexitate
redusa
Oţet de Trandafiri

Ingrediente

  • 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
  • 500 ml oţet alb

Mod de preparare

Oţetul de trandafiri este unul din cele mai frumoase şi plăcute condimente pe care îl putem obţine acasă, cu minim de efort. Avem nevoie doar de petale proaspăt culese şi oţet alb de calitate.

Ingrediente:

- 200 gr trandafiri roz pentru dulceaţă;
- 500 ml oţet alb.

Petalele de trandafir se scutură bine de impurităţi si gâzuţe. Se rupe partea alba a petalelor doar dacă acestea au gust amar (gustaţi fără grijă) şi dacă vă plac le folosiţi în totalitate.

Într-un borcan curat punem petalele de trandafir şi turnăm oţetul, cât să le cuprindă.

Lasăm câteva minute dupa care competam daca petalele nu sunt cuprinse.

Punem capac şi pastrăm în loc întunecos, la temperatura camerei, timp de 2 săptămâni, deci nu în lumina soarelui.

După nici câteva ore culoarea oţetului va fi de un roz foarte plăcut.

După doua săptămâni se filtreză şi se păstrează la frigider, dar se va consuma şi utiliza doar la temperatura camerei.

Dacă doriţi un oţet mai concentrat, după filtrare adăugaţi alte petale de trandafir proaspete si urmati aceiaşi paşi (macerare 2 săptămâni la temperatura camerei, filtrare, păstrare la rece). Eu am făcut metoda scurtă şi am fost foarte multumită de rezultat.

Trandafirii folosiţi nu trebuie să fie stropiţi cu pesticide (sau cel mult 2 saptămâni trecute de la tratament). Nu folosesc petale de la trandafirii din comerţ sau din alte surse nesigure.

oţetul folosit poate fi si de măr cu miere (are concentraţia de alcool mai mică).

oţetul filtrat se păstrează la rece şi se consumă numai la temperatura camerei.
Folosim la salate de sezon, dar este foarte bun şi pentru îngrijirea pielii dându-i fermitate şi supleţe (folosim întotdeauna diluat cu apă), îngrijirea părului acţionând ca un balsam (la fel, se foloseşte doar diluat), este remediu pentru durerile de cap, stări de febră, dureri reumatice, greaţă etc. Are efect dezodorizant şi dezinfectant (se foloseşte diluat şi ca apă de gură).

Pentru obţinerea acestui oţet se folosesc doar petale de trandafir proaspete.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet

Gogosari in sos de mustar cu otet
Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar

Placinta rulata cu mere si dovleac placintar
Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste

Papricas de pui cu galuste
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Salata de iarna asortata
2
Conserve, muraturi

Salata de iarna asortata

Salata de iarna asortata
Gogosari si conopida la otet
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet

Gogosari si conopida la otet
Parteneri
Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Bucataras.RO

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville

Sunt innebunita dupa aceste sandvisuri pentru ca sunt foarte gustoase si foarte bune de luat la pachet. Pentru reteta m-am...

Sandvisuri cu omleta, ardei, ciuperci, muschi tiganesc si cascaval la Panini Maker Breville
Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Culinar.RO

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui

Pentru ca in sezonul rece imi doresc supe mai consistente, am gandit ca la aceasta supa de legume merge perfect rosii din...

Crema de legume cu rosii si perisoare de pui
Prajitura cu foi de napolitana
Gustos.RO

Prajitura cu foi de napolitana

Reteta de prajitura cu foi de napolitana. Cum prepari prajitura cu foi de napolitana reteta simpla, rapida, fara coacere.

Prajitura cu foi de napolitana