Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.
Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.
Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!
Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).
Timp total: aprox 1h
Porţii: 4
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/friptura-pomana-porcului.html
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaCu siguranta una dintre mancarurile ce-mi aduc aminte de copilarie este aceasta, pe care mama o pregatea in special de...
Mancare rece cu pui si masline la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiuneMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii