Friptura `Tiganeasca` (Ciganypecsenye)

Complexitate
redusa
Friptura `Tiganeasca` (Ciganypecsenye)

Ingrediente

  • 12 felii carne porc (ceafa, pulpa, cotlet dar la fel de bine putem pregati si carnea de pui sau curcan)
  • 4-5 catei ustoroi pisati
  • 300 ml lapte rece (daca laptele nu acopera carnea se mai adauga)
  • 1 lingura faina
  • sare
  • piper
  • boia
  • ulei

Mod de preparare

Pe romaneste scriu, pe maghiara idem, dar pe tiganeste nu stiu cum se numeste aceasta friptura. Poate ma ajutati voi? Un lucru va pot spune cu siguranta, trebuie sa incercati aceasta friptura.
De multe ingrediente nu avem nevoie si totusi, din putin iese ceva demential. . . .

Ia sa vedem cam ce ne-ar trebui, sa zicem pentru 4 persoane sanatoase, 12 felii de carne (ceafa, pulpa de porc, cotlet), piper macinat, sare, boia dulce, faina cam 1 lingura, ulei pentru prajit sa zicem cam 150 ml. Pana aici nimic nou veti zice. Secretul fripturii consta in marinata pe care o pregatim, din nimic altceva decat din 4-5 catei de usturoi pisati si pusi in 300 ml lapte dulce.

Pana aici a fost usor, acum trecem la indicatiile pretioase. Feliile de carne sa nu fie nici prea groase, dar nici prea subtiri, se sareaza din abundenta si se aseaza in marinata de lapte cu usturoi unde se lasa pana a doua zi la rece. Daca carnea nu este acoperita in intregime de lapte, nu va zgarciti, mai adaugati pana carnea nu se mai vede.

Iata a sosit si ziua urmatoare, scoatem feliutele de carne din marinata, le stergem cu un servet cat sa se absoarbe in mare umezeala, o presaram cu un pic de piper, apoi ii dam un pic de culoare cu olecuta boia si apoi o pudram cu un pic de faina pe ambele parti. Uleiul il punem la incins si asezam feliile de carne dichisite la prajit sub capac la foc domol.

Servim carnita cu orez (rizibizi) si cu salata.
Pofta Buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Ora 12 de casa
5
Dulciuri

Ora 12 de casa

Ora 12 de casa