Friptura de Porc, Pui Deosebita

Postat pe: 21-11-2010
(4)

Ingrediente

8-10 felii pulpa porc (dar merge facuta aceasta friptura si din pulpe de pui, sau ceafa porc)
1 ceapa
4 cuburi de supa (pui, vita)
3 catei usturoi
100 ml ulei
250 ml apa daca friptura va fi de porc (daca e din pui adaugam doar 150 ml apa)

Mod de preparare

Feliile de pulpa trebuie sa aibe o grosime de circa 1 deget. Asezam intr-o cratita (sau o tava de marime potrivita) carnea. In mijloc asezam ceapa curatata si spalata.

Cuburile de supa le punem la margine imprejurul carnii( sau daca folosim tava, le punem in cele patru colturi ale acesteia). Cei 3 catei de usturoi ii tocam marunt (pisam) si il presaram deasupra feliilor de carne.

Turnam cei 100 ml ulei si 250 ml apa deasupra carnii si dam totul la cuptorul preincalzit pentru circa 1 ora si 30 minute la foc domol. In acest timp apa scade si rezulta o friptura deosebit de delicioasa ce va fi servita cu pireu de cartofi acompaniata de o salata de varza, sfecla, ... , aceasta decizie o las la latitudinea fiecaruia.

Pofta Buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Porc, Pui Deosebita" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

dia_nuca
•  22.12.2013 21:20:09

tocmai am facut-o, am urmat exact pasii! e extraordinara, recomand la toata lumea. o singura remarca, la mine a iesit perfect cu cele 4 cuburi Knorr, dar unora s-ar putea sa li se para un pic sarata, asa ca celor care mananca mai nesarat le recomand 3 cuburi :))

liviugherim
•  24.05.2012 01:23:18

cat de binee arata

Leila
•  13.12.2008 10:31:30

spor la gatit Dorotheea :)

dorotheea
•  12.12.2008 15:37:04

delicios!ce bine arata!in seara asta trebuie sa fac si eu neaparat!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Porc, Pui Deosebita