Friptura de Porc la Cuptor (coppa di Maiale)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Friptura de Porc la Cuptor (coppa di Maiale)

Ingrediente

  • 400 gr carne coppa
  • legume:
  • -un dovlecel
  • -2 rosii
  • -jumatate ceapa
  • -varza de bruxelles (cateva bucati)
  • -cartofi 4-5
  • -un morcov mare
  • -lamaie (2-3 feliute)
  • -sare
  • -ulei de masline
  • -condimente (eu am pus doar delikat si un pic de origano), ar fi mers rozmarin dar pt cine vrea, noua nu prea ne place;
  • -suc de rosii un pahar
  • -o cescuta vin rosu

Mod de preparare

Spalam bine legumele, carnea. Taiem legumele rondele; carnea o proportionam in felii, dar nu de tot(doar pe jumate) . Adaugam ceapa prin carne si nu numai.

Adaugam in tava restul legumelor, condimentam, dar inainte ungem un pic carnea cu lamaie.

Punem uleiul de masline si foarte, putina apa, eu am pus si un pic de vin rosu cam o cescuta.

Punem folia de aluminiu, dam la cuptor care a fost in prealabil deja incins, lasam la foc mare la inceput si mai incet pe la sfarsitul copturii.

Cand credem ca legumele sunt aproape gata, scoatem folia si adaugam sucul de rosii.

Mai lasam cateva minute la cuptor pana se rumeneste.

Pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci