VIDEO

Friptura de porc, la cuptor

Postat pe: 21-12-2016
(0)
Friptura de porc, la cuptor

Ingrediente

Ceafa de porc – 1 kg
Cimbru proaspat – 3-4 crengute
Salvie proaspata – 4 frunze
Catei de usturoi – 4 buc
Morcovi – 2 buc
Salote – 2 buc
Pastarnac – 1 buc
Praz – 1 buc
Telina – 1/4 buc
Rosii cherry – 5-6 buc
Ulei de masline – 2-3 linguri
Vin rosu demisec – 100 ml
Amidon de porumb – 1 lingurita
Smantana de gatit – 200 ml
Apa – 200-300 ml
sare, piper – dupa gust

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Timp gatire

GĂTIRE

02h
Numar portii

PORȚII

8 portii

Elimina excesul de grasime de pe carne, apoi tai-o la suprafata in forma de romb.

Unge-o cu putin ulei de masline pe ambele parti. Tai marunt salvia, cimbrul si usturoiul si freaca bine carnea cu ele pe ambele parti, pentru a op aromatiza bine.

Incinge bine o cratita din fonta si pune in ea o lingura de ulei de masline, dupa care adauga carnea. Ii dai culoare pe fiecare parte, intorcand-o. Intre timp taie legumele: morcovii, pastarnacul, telina si salotele, toate in bucati mai mari.

Cand carnea a prins culoare, scoate-o deoparte, si in sucul lasat adauga legumele si inca un strop de ulei de masline. Legumele trebuie sa se gateasca de tot, sa fie moi, si nicidecum al dente, pentru ca vrei sa scoti si ultima faramita de aroma din ele, pentru a face un sos bun. Cand s-au calit, stinge cu vinul rosu, ca sa aduni toata aroma de la baza vasului.

Cand s-a evaporat alcoolul, pune putina apa, cam 150 ml si adauga carnea, si implicit capacul. Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius si-o lasi 2 ore. O verifici din cand in cand, si daca lichidul dinauntru scade considerabil, atunci mai completeaza cu putina apa.

Cand friptura este gata, scoate-o pe un tocator iar sucul lasat in cratita strecoara-l. Paseaza bine legumele sa iasa din ele tot sosul si pune-l inapoi pe foc si adaug o lingurita de amidon si smantana de gatit. Si amesteca pana se ingrosa.

Toarna sosul peste o felie de friptura si este gata.


Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de porc, la cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de porc, la cuptor