Friptura de porc in crusta de fistic si caju

Postat pe: 05-01-2017
(0)

Ingrediente

o bucata de spata de porc de circa 1,800kg
3-4 catei de usturoi
250 ml vin alb
o lingurita cimbru uscat
1 lingura de mustar
3 foi de dafin
piper boabe
2-3 linguri de ulei de masline
sare de mare rasnita
piper proaspat macinat
4 linguri fistic macinat
4 linguri caju macinat
1 lingura miere de albine

Mod de preparare

PREGĂTIRE

20min

GĂTIRE

01h:40min

PORȚII

7 portii
Spalam carnea si o lasam la scurs. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat.
Preparam urmatorul amestec - usturoiul zdrobit, vinul, cimbrul, mustarul, uleiul, piperul boabe si frunzele de dafin le amestecam bine si apoi turnam totul peste bucata de carne.

Acoperim vasul in care am pus carnea cu folie si dam la frigider, de seara, pana a doua zi dimineata.
Asezam carnea intr-o tava, turnam marinada peste ea, acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor. Tinem pana cand carnea este bine patrunsa .
Scoatem tava din cuptor, ungem carnea cu miere pe deasupra si acoperim cu amestecul de fistic si caju macinat.
Dam la cuptor si mai tinem circa 20 min. Scoatem tava din cuptor, feliem si pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de porc in crusta de fistic si caju" nu uita sa ii faci un review.

Comentarii

Fi primul care lasa un comentariu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de porc in crusta de fistic si caju