Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o pulpa de ied
  • 1/2 kg ciuperci champinion
  • un usturoi
  • un pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • dafin
  • o ligurita sos de soia
  • 3 linguri bulion de rosii
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine si se curata pulpa de ied, dupa care se inteapa usor cu varful unui cutit ascutit pentru a se putea impana cu cateii de usturoi, se aseaza intr-un vas de JENNA, in care s-a turnat uleiul.

Se introduce vasul cu capacul pus in cuptorul bine incins, urmarindu-se ca pulpa sa se rumeneasca bine pe o parte si pe cealalta.

Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor, mai precis se amesteca vinul alb, cu piperul, sarea, celelalte condimente, sosul de soia, bulionul de rosii si 2-3 catei de usturoi tocati marunt (era sa uit si un pahar cu apa), dupa care se ridica CU MARE ATENTIE CAPACUL! si se aseaza frumos ciupercutele, ceapa usor crapata cu cutitul, si se toarna sosul pe deasupra. Se aseaza inapoi capacul vasului si se introduce la cuptor in continuare, urmarindu-se sa nu scada prea mult sosul.

Dupa cca 30 min se ridica capacul (iarasi atentiee!) se scoate usor ceapa si se mai lasa in cuptor pentru a se mai rumeni putin. In tot acest rastimp, pentru ca asteptarea sa nu fie prea plictisitoare va puteti delecta in fata unui pahar cu vin demisec (rosse spun cunoscatorii) si ascultand cateva ritmuri vechi lautaresti romanesti, poate astfel criza va trece mult mai usor!
Dupa ce se scoate din cuptor se poate decora optional cu putin patrunjel verde, servi de asemenea cu adaos de mujdei, mamaliguta sau paine coapta pe vatra, nu care cumva sa uitati restul de vin rece si muzica(aceasta hrana a sufletului)!

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie