Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o pulpa de ied
  • 1/2 kg ciuperci champinion
  • un usturoi
  • un pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • dafin
  • o ligurita sos de soia
  • 3 linguri bulion de rosii
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine si se curata pulpa de ied, dupa care se inteapa usor cu varful unui cutit ascutit pentru a se putea impana cu cateii de usturoi, se aseaza intr-un vas de JENNA, in care s-a turnat uleiul.

Se introduce vasul cu capacul pus in cuptorul bine incins, urmarindu-se ca pulpa sa se rumeneasca bine pe o parte si pe cealalta.

Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor, mai precis se amesteca vinul alb, cu piperul, sarea, celelalte condimente, sosul de soia, bulionul de rosii si 2-3 catei de usturoi tocati marunt (era sa uit si un pahar cu apa), dupa care se ridica CU MARE ATENTIE CAPACUL! si se aseaza frumos ciupercutele, ceapa usor crapata cu cutitul, si se toarna sosul pe deasupra. Se aseaza inapoi capacul vasului si se introduce la cuptor in continuare, urmarindu-se sa nu scada prea mult sosul.

Dupa cca 30 min se ridica capacul (iarasi atentiee!) se scoate usor ceapa si se mai lasa in cuptor pentru a se mai rumeni putin. In tot acest rastimp, pentru ca asteptarea sa nu fie prea plictisitoare va puteti delecta in fata unui pahar cu vin demisec (rosse spun cunoscatorii) si ascultand cateva ritmuri vechi lautaresti romanesti, poate astfel criza va trece mult mai usor!
Dupa ce se scoate din cuptor se poate decora optional cu putin patrunjel verde, servi de asemenea cu adaos de mujdei, mamaliguta sau paine coapta pe vatra, nu care cumva sa uitati restul de vin rece si muzica(aceasta hrana a sufletului)!

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie
Bucataras.RO

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie

Pentru ca am acceptat provocarea lui Bucataras si pentru ca am avut ingredientul secret = crema de vanilie, am pregatit...

Desert prajitura in straturi cu crema de vanilie
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere