Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • o pulpa de ied
  • 1/2 kg ciuperci champinion
  • un usturoi
  • un pahar cu vin alb
  • sare
  • piper
  • enibahar
  • dafin
  • o ligurita sos de soia
  • 3 linguri bulion de rosii
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Se spala bine si se curata pulpa de ied, dupa care se inteapa usor cu varful unui cutit ascutit pentru a se putea impana cu cateii de usturoi, se aseaza intr-un vas de JENNA, in care s-a turnat uleiul.

Se introduce vasul cu capacul pus in cuptorul bine incins, urmarindu-se ca pulpa sa se rumeneasca bine pe o parte si pe cealalta.

Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor, mai precis se amesteca vinul alb, cu piperul, sarea, celelalte condimente, sosul de soia, bulionul de rosii si 2-3 catei de usturoi tocati marunt (era sa uit si un pahar cu apa), dupa care se ridica CU MARE ATENTIE CAPACUL! si se aseaza frumos ciupercutele, ceapa usor crapata cu cutitul, si se toarna sosul pe deasupra. Se aseaza inapoi capacul vasului si se introduce la cuptor in continuare, urmarindu-se sa nu scada prea mult sosul.

Dupa cca 30 min se ridica capacul (iarasi atentiee!) se scoate usor ceapa si se mai lasa in cuptor pentru a se mai rumeni putin. In tot acest rastimp, pentru ca asteptarea sa nu fie prea plictisitoare va puteti delecta in fata unui pahar cu vin demisec (rosse spun cunoscatorii) si ascultand cateva ritmuri vechi lautaresti romanesti, poate astfel criza va trece mult mai usor!
Dupa ce se scoate din cuptor se poate decora optional cu putin patrunjel verde, servi de asemenea cu adaos de mujdei, mamaliguta sau paine coapta pe vatra, nu care cumva sa uitati restul de vin rece si muzica(aceasta hrana a sufletului)!

POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran

Mini-chec insiropat cu portocale si sofran
Placinte cu branza

Placinte cu branza

Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta

Macrou la gratar cu mamaliguta
Cele mai apreciate rețete
Hajos teszta (Haiose)
1
Dulciuri

Hajos teszta (Haiose)

Hajos teszta (Haiose)
Prajitura cu Mere
2
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu Mere si Iaurt
3
Dulciuri

Prajitura cu Mere si Iaurt

Prajitura cu Mere si Iaurt
Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
5
Dulciuri

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)

Prajitura Motzaneasca (Katie Teszta)
Parteneri
Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Bucataras.RO

Ciulama de pui cu ciuperci (2)

Aceasta este reteta moldoveneasca;are acelasi gust minunat ca si reteta ardeleneasca

Ciulama de pui cu ciuperci (2)
Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Culinar.RO

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Inainte sa va dau reteta sa va spun cateva cuvinte despre desert. Aluatul este unul relativ simplu, este putin de lucru la...

Strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie
Prajitura Bounty
Gustos.RO

Prajitura Bounty

Reteta de prajitura Bounty. Prajitura Bounty cu blat umed de cacao, crema de cocos si glazura de ciocolata. Bounty cu cocos...

Prajitura Bounty