Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor

Postat pe: 12-09-2010
(0)

Ingrediente

o pulpa de ied
1/2 kg ciuperci champinion
un usturoi
un pahar cu vin alb
sare
piper
enibahar
dafin
o ligurita sos de soia
3 linguri bulion de rosii
o ceapa
3 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Se spala bine si se curata pulpa de ied, dupa care se inteapa usor cu varful unui cutit ascutit pentru a se putea impana cu cateii de usturoi, se aseaza intr-un vas de JENNA, in care s-a turnat uleiul.

Se introduce vasul cu capacul pus in cuptorul bine incins, urmarindu-se ca pulpa sa se rumeneasca bine pe o parte si pe cealalta.

Intre timp se pregateste un sos din restul ingredientelor, mai precis se amesteca vinul alb, cu piperul, sarea, celelalte condimente, sosul de soia, bulionul de rosii si 2-3 catei de usturoi tocati marunt (era sa uit si un pahar cu apa), dupa care se ridica CU MARE ATENTIE CAPACUL! si se aseaza frumos ciupercutele, ceapa usor crapata cu cutitul, si se toarna sosul pe deasupra. Se aseaza inapoi capacul vasului si se introduce la cuptor in continuare, urmarindu-se sa nu scada prea mult sosul.

Dupa cca 30 min se ridica capacul (iarasi atentiee!) se scoate usor ceapa si se mai lasa in cuptor pentru a se mai rumeni putin. In tot acest rastimp, pentru ca asteptarea sa nu fie prea plictisitoare va puteti delecta in fata unui pahar cu vin demisec (rosse spun cunoscatorii) si ascultand cateva ritmuri vechi lautaresti romanesti, poate astfel criza va trece mult mai usor!
Dupa ce se scoate din cuptor se poate decora optional cu putin patrunjel verde, servi de asemenea cu adaos de mujdei, mamaliguta sau paine coapta pe vatra, nu care cumva sa uitati restul de vin rece si muzica(aceasta hrana a sufletului)!

POFTA BUNA!
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Ied cu Ciuperci la Cuptor