Friptura de Fazan

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

un fazan
condimente: paprika, oregano, rozmarin, foi de dafin
1 pahar vin rosu
un cubulet unt
sare, piper
garnitura: cartof natur
salata
sos de hrean (hrean, o lingura de miere, iaurt sau smantana, sare si piper)

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Cu o zi inaintepregatim fazanul: il curatam bine bine, il spalam, il stergem cu un prosop curat si il punem la fezandat. Intai il ungem cu ulei de masline si il condimentam (si in interior si la exterior) cu sare, piper, paprika, oregano, rozmarin peste care turnam un pahar mare de vin rosu. Dam la frigider si lasam peste noapte.

A doua zi intoarcem fazanul pe toate partile si-l mai condimentam daca este cazul. Incingem cuptorul. Intr-o tava punem fazanul si vinul in care a stat, la care adaugam cateva cubulete de unt (eu am pus unt cu patrunjel de la Napolact). Dam fazanul la cuptor la foc mic pentru aproximativ doua ore.

Drept garnitura am ales cartofi natur si sos ardelenesc de hrean.
Pofta buna!
Este o friptura delicioasa, mai gustoasa decat cea de pui si mai sanatoasa decat carnea de porc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Fazan" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
331.49 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sabina1609
•  10.09.2009 17:55:23

dupa a mea opinie, e mai frageda carnea de fazan ...mai gustoasa

alinaraluca2000
•  05.06.2009 10:09:46

Din pacate nu am mancat niciodata fazan. Dupa cum arata pozele tale cred ca ii tare deliciosa friptura.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Fazan