Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)

Postat pe: 18-12-2009
(0)

Ingrediente

1 curcan (3-3,5 kg)
100ml ulei
50 ml rom
2-3 mere
2 morcovi
1/2 telina
1 ceapa
sare si piper macinat
Garnitura:
2,5 kg varza murata
150 g untura
piper boabe

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.

Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.

Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)