Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)

Postat pe: 18-12-2009
(0)

Ingrediente

1 curcan (3-3,5 kg)
100ml ulei
50 ml rom
2-3 mere
2 morcovi
1/2 telina
1 ceapa
sare si piper macinat
Garnitura:
2,5 kg varza murata
150 g untura
piper boabe

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Cureti curcanul si-l speli, il ungi cu ulei si-l umpli cu sferturi de mar. Cureti apoi ceapa, morcovii si telina, le tai felii subtiri si le asezi intr-o tava mai adanca unsa bine cu ulei. Pui curcanul pe patul de legume, presari cu sare si piper, torni uleiul ramasa in tava, adaugi 1/2 pahar apa si-l dai la cuptor, la foc moderat pentru aproximativ 2 si 1/2 ore.

Stropesti curcanul din cand in cand ca sa nu se usuce si sa se rumeneasca frumos.

Dupa ce s-a rumenit curcanul, il stropesti cu rom, scoti merele, il lasi sa se raceasca putin, apoi il portionezi si il aranjezi pe platou impreuna cu garnitura de varza calita.

Garnitura:
Cureti varza, o tai fasii si o calesti impreuna cu untura si piperul in cuptor sau pe plita. Din cand in cand adaugi cate putina apa si amesteci. Este gata dupa 40 de minute.


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Curcan la Tava(vas Roman Sau Vas de Lut)