Ingrediente
● doua copane |
● 6-7 cartofi medii sau mici |
● sare de mare |
● piper negru |
● o capatana de usturoi |
● doua crengute de rosmarin |
● 20 g unt aromatizat cu bacon si salvie |
● ulei de masline |
Mod de preparare
Se curata cartofii si se injumatatesc (daca sunt cartofi medii) sau se lasa intregi daca sunt mici.
Se spala bine copanele cu apa rece. Se pun copanele si cartofii intr-o tava de marime medie. Se freaca cu o lingura de sare de mare. Se pune piper proaspat macinat (dupa gust). Se stropesc cartofii cu ulei de masline. Se adauga 100 ml apa (asa incat cartofii sa fie jumatate in apa)Se presara rosmarin sau se pun crengutele intregi. Se taie trei sferturi din capatana de usturoi (necuratata) si se pune in tava.
Se pune untul peste copane (taiat bucatele) si intre pielita si copan - in masura in care se poate face acest lucru - se maseaza copanele cu unt... in zona indicata. Se stropesc si copanele cu ulei de masline.
Se lasa tava acoperita la temperatura de 220 de grade C o ora. Dupa acest interval de timp se inlatura capacul si se mai lasa 30-35 minute.
*Optional se stropesc cu sosul format in tava.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Se spala bine copanele cu apa rece. Se pun copanele si cartofii intr-o tava de marime medie. Se freaca cu o lingura de sare de mare. Se pune piper proaspat macinat (dupa gust). Se stropesc cartofii cu ulei de masline. Se adauga 100 ml apa (asa incat cartofii sa fie jumatate in apa)Se presara rosmarin sau se pun crengutele intregi. Se taie trei sferturi din capatana de usturoi (necuratata) si se pune in tava.
Se pune untul peste copane (taiat bucatele) si intre pielita si copan - in masura in care se poate face acest lucru - se maseaza copanele cu unt... in zona indicata. Se stropesc si copanele cu ulei de masline.
Se lasa tava acoperita la temperatura de 220 de grade C o ora. Dupa acest interval de timp se inlatura capacul si se mai lasa 30-35 minute.
*Optional se stropesc cu sosul format in tava.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 07.02.2010 22:09:13
...destul de interesanta reteta.o sa o incerc si eu