Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor

Complexitate
redusa
Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor

Ingrediente

  • doua copane
  • 6-7 cartofi medii sau mici
  • sare de mare
  • piper negru
  • o capatana de usturoi
  • doua crengute de rosmarin
  • 20 g unt aromatizat cu bacon si salvie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii si se injumatatesc (daca sunt cartofi medii) sau se lasa intregi daca sunt mici.

Se spala bine copanele cu apa rece. Se pun copanele si cartofii intr-o tava de marime medie. Se freaca cu o lingura de sare de mare. Se pune piper proaspat macinat (dupa gust). Se stropesc cartofii cu ulei de masline. Se adauga 100 ml apa (asa incat cartofii sa fie jumatate in apa)Se presara rosmarin sau se pun crengutele intregi. Se taie trei sferturi din capatana de usturoi (necuratata) si se pune in tava.

Se pune untul peste copane (taiat bucatele) si intre pielita si copan - in masura in care se poate face acest lucru - se maseaza copanele cu unt... in zona indicata. Se stropesc si copanele cu ulei de masline.

Se lasa tava acoperita la temperatura de 220 de grade C o ora. Dupa acest interval de timp se inlatura capacul si se mai lasa 30-35 minute.

*Optional se stropesc cu sosul format in tava.

Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere posate in vin

Pere posate in vin

Pere posate in vin
Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat

Supa crema de dovleac este un preparat fin si aromat, perfect pentru zilele reci de toamna. Combinatia de dovleac dulce,...

Supa crema de dovleac - un preparat fin si aromat
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci