Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

doua copane
6-7 cartofi medii sau mici
sare de mare
piper negru
o capatana de usturoi
doua crengute de rosmarin
20 g unt aromatizat cu bacon si salvie
ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii si se injumatatesc (daca sunt cartofi medii) sau se lasa intregi daca sunt mici.

Se spala bine copanele cu apa rece. Se pun copanele si cartofii intr-o tava de marime medie. Se freaca cu o lingura de sare de mare. Se pune piper proaspat macinat (dupa gust). Se stropesc cartofii cu ulei de masline. Se adauga 100 ml apa (asa incat cartofii sa fie jumatate in apa)Se presara rosmarin sau se pun crengutele intregi. Se taie trei sferturi din capatana de usturoi (necuratata) si se pune in tava.

Se pune untul peste copane (taiat bucatele) si intre pielita si copan - in masura in care se poate face acest lucru - se maseaza copanele cu unt... in zona indicata. Se stropesc si copanele cu ulei de masline.

Se lasa tava acoperita la temperatura de 220 de grade C o ora. Dupa acest interval de timp se inlatura capacul si se mai lasa 30-35 minute.

*Optional se stropesc cu sosul format in tava.

Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

giany_gesica
•  07.02.2010 22:09:13

...destul de interesanta reteta.o sa o incerc si eu

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor