Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor

Complexitate
redusa
Friptura de Cartofi cu Pui si Rosmarin la Cuptor

Ingrediente

  • doua copane
  • 6-7 cartofi medii sau mici
  • sare de mare
  • piper negru
  • o capatana de usturoi
  • doua crengute de rosmarin
  • 20 g unt aromatizat cu bacon si salvie
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se curata cartofii si se injumatatesc (daca sunt cartofi medii) sau se lasa intregi daca sunt mici.

Se spala bine copanele cu apa rece. Se pun copanele si cartofii intr-o tava de marime medie. Se freaca cu o lingura de sare de mare. Se pune piper proaspat macinat (dupa gust). Se stropesc cartofii cu ulei de masline. Se adauga 100 ml apa (asa incat cartofii sa fie jumatate in apa)Se presara rosmarin sau se pun crengutele intregi. Se taie trei sferturi din capatana de usturoi (necuratata) si se pune in tava.

Se pune untul peste copane (taiat bucatele) si intre pielita si copan - in masura in care se poate face acest lucru - se maseaza copanele cu unt... in zona indicata. Se stropesc si copanele cu ulei de masline.

Se lasa tava acoperita la temperatura de 220 de grade C o ora. Dupa acest interval de timp se inlatura capacul si se mai lasa 30-35 minute.

*Optional se stropesc cu sosul format in tava.

Se serveste cu ardei copti sau muraturi.
Se serveste cu ardei copti sau muraturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Braduti dulci
Bucataras.RO

Braduti dulci

Gustosi si de mare efect.  

Braduti dulci
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola