Frikadeller- Chiftelute Daneze

Complexitate
redusa
Frikadeller- Chiftelute Daneze

Ingrediente

  • -4 rosii
  • -2 cepe
  • -1 kg carne tocata porc sau amestec
  • -50 g fulgi de ovaz
  • -1/2 cana lapte
  • -1/2 cana apa
  • -2 linguri sos Worcestershire
  • -2 linguri otet din vin rosu
  • -2 lingurite rase cu sare
  • -1/4 lingurita piper
  • -4- 6 catei de usturoi
  • zdrobiti
  • -2- 4 linguri pasta de tomate
  • -1 lingurita zahar
  • -1 legatura patrunjel verde
  • tocat marunt
  • -ulei

Mod de preparare

Puneti la rumenit in ulei incins, rosiile curatate de coaja si taiate cubulete, impreuna cu ceapa tocata grosier, pana cand aceasta devine moale. Lasati la racit.

Separat, intr-un bol, amestecati carnea tocata cu fulgii de ovaz si ½ din compozitia cu ceapa racorita.
Inglobati apoi laptele, sosul Worcestershire, otetul, condimentati cu sare, piper, usturoi, patrunjel si omogenizati.

Framantati bine si dati la rece pentru cel putin 60 min pentru a putea modela mai usor compozitia si a fi mai pufoasa. Framantati putin.
Incingeti cuptorul.

Formati chiftele de marime mijlocie si asezati-le intr-un vas termorezistent nu prea inalt.
Stropiti cu ulei. Diluati pasta de tomate cu apa, condimentati, dupa gust si dizolvati in ea, zaharul. Turnati peste chiftele.

Dati la cuptorul incins, pentru aproximativ 1 ora, la foc potrivit sau pana ce chiftelele sunt facute, frumos rumenite si sosul putin scazut.

Serviti cat sunt calde, portionand in farfurie chiftele, cate 1 lingura din compozitia ramasa de ceapa cu rosii, turnand deasupra putin sos si presarand patrunjel verde, tocat marunt.
Prima atestare a aceastei retete in Danemarca este in jurul anului 1280 intr-o carte scrisa de mana.
Ea este trecuta la loc de cinste intr-o alta “ carte de bucate “ a Doamna Mangor in 1837, cu denumirea de "Frikadelle", apoi aceeasi reteta, sufera mici modificari, aparand sub alte denumiri ca: "Frikadeller"; "Frikadellen", functie de regiunile din regatul danez

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Bomboane Raffaello
4
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Prajitura turnata cu branza si visine
5
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Parteneri
Prajitura cu mure si migdale
Bucataras.RO

Prajitura cu mure si migdale

Va ziceam de curand ca inca mai am fructe in congelator de parca e un sac fara fund congelatorul meu :) , dar ca in fiecare...

Prajitura cu mure si migdale
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura