Frigarui de 1 mai

Complexitate
redusa
Frigarui de 1 mai

Ingrediente

  • 5-6 pulpe pui partea superioara
  • 400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
  • 2 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi, de care dispuneti)
  • 5-6 bucati ceapa
  • slanina afumata
  • sare piper macinat
  • delikat (optional)
  • ulei
  • tepuse de lemn pentru carne

Mod de preparare

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele. Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui) si se pun deoparte.

Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).

Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna! ! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
3
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Parteneri
Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Bucataras.RO

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker

Trebuia sa fac si niste ardei umpluti cu Philips Multicooker, nu? Dar noua ne plac mult si dovleceii. Asa ca le-am gatit...

Dovlecei si/sau ardei umpluti la Philips Multicooker
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia