Frigarui de 1 mai

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

5-6 pulpe pui partea superioara
400 gr piept de porc (poate sa fie si ceafa sau pulpa porc)
2 ardei grasi (rosii, galbeni, verzi, de care dispuneti)
5-6 bucati ceapa
slanina afumata
sare piper macinat
delikat (optional)
ulei
tepuse de lemn pentru carne

Mod de preparare

Pulpele de pui trebuie sa fie mai maruntele. Se dezoseaza (vezi la mici secrete cum dezosam pulpa de pui) si se pun deoparte.

Pieptul de porc se portioneaza in cuburi potrivite, la fel si slanina. Se pune intr-un vas circa 150 ml ulei (dar cantitatea de ulei folosit depinde de cantitatile de carne si restul ingredientelor) punem sare, delikat si piper din abundenta (eu la cantitatea descrisa am pus aproximativ 1/2 lingura supa sare, 2 linguri supa delikat si 1 lingurita cu varf piper macinat).

Curatam ardeii si ceapa. Ii spalam sub jet de apa si ii portionam (ceapa taiem felii mai groase, eu am taiat-o in 4). Amestecam uleiul cu condimentele amintite mai sus si obtinem baitul in care vom pune bucatile de carne, slanina afumata, ceapa si ardeii. Amestecam totul ca baitul sa patrunda toate ingredientele (daca nu e suficient ulei mai adaugam), acoperim vasul si il dam la rece pentru 3-4 ore.

Dupa ce am lasat carnita, slanina, impreuna cu ceapa si ardeii la odihna in bait incepem sa tragem totul pe tepusele de lemn. Incepem cu carnita de pui (pliem pulpa in doua sa fie mai grosuta), punem o buc de slanina, ardei, ceapa, carne de porc, iar slanina. . . Ordinea o stabiliti in functie de preferinta fiecaruia.
Asezati frigaruile pe gratarul incins unde le veti lasa pana se rumenesc frumos.

Pofta Buna! ! ! !

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Frigarui de 1 mai" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

elisakarina
•  14.01.2013 21:44:35

Arata super,felicitari,le voi face sigur.

chira
•  26.05.2010 09:38:44

hmmm buni frigarui tai...!trèbuiè sa fac si èu.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Frigarui de 1 mai