File de porc marinat in bere neagra

Timp pregatire
290 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 bucati de file de porc
  • 2 sticle de bere neagra
  • 2 linguri de mustar de dijon
  • 2 1/2 lingurita de hrean
  • 3 fire de cimbru proaspat
  • 3 cepe, maruntite
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare

Mod de preparare

Puneti bucatile de carne intr-o punga de plastic cu inchidere etansa. Puneti berea neagra, mustarul, hreanul, piperul si cimbrul intr-un vas. Amestecati bine si turnati sosul obtinut in punga, peste bucatile de carne. Adaugati cepele si inchideti punga, inlaturand cat mai mult din aer. Agitati putin punga pentru a va asigura ca bucatile de carne sunt acoperite bine de marinata. Puneti la frigider pentru 4 ore.
Scoateti bucatile de carne din punga si uscati-le cu un prosop de hartie. Scurgeti marinata intr-o cratita si inlaturati cepele. Lasati marinata pe foc, sa scada, timp de aprox. 20 de min, pana cand sosul acopera partea de spate a unei linguri.
Ungeti carnea cu ulei de masline si aruncati-o pe gratar si prajiti-o pana cand capata o culoare cafenie, intorcand-o din cand in cand si ungeti-le des cu marinata care a fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc