Curcan Umplut

Complexitate
medie
Curcan Umplut

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan (~1300g)
  • 500g de carne tocata amestec
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 150g de castane (fierte si decojite)
  • 100-150g de paine
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprica
  • ata de bucatarie

Mod de preparare

Dezosam pulpele de curcan.
Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac.
Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund.

Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa, usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam.

Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua.

Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime. Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac.

Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru.

Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200°c la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada.

La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca.

La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor.
Pofta buna!
Eu servesc curcanul astfel preparat a doua zi de la preparare. Garniturile pot varia, anul acesta am avut alaturi paste cu sos vanatoresc cu trufe si legume variate la alegere.

Vinul care cred ca se acorda cel mai bine este de preferinta alb, demi sec cu o nota florala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.