Curcan Umplut

Complexitate
medie
Curcan Umplut

Ingrediente

  • 2 pulpe de curcan (~1300g)
  • 500g de carne tocata amestec
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 150g de castane (fierte si decojite)
  • 100-150g de paine
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • paprica
  • ata de bucatarie

Mod de preparare

Dezosam pulpele de curcan.
Taiam ceapa si usturoiul fin, morcovii si castanele in brunoise. Inmuiem painea in apa calduta sau in supa de legume, pui dupa plac.
Intr-o tigaie tragem in ulei ceapa cu usturoiul si morcovii pana se patrund.

Amestecam intr-un vas carnea cu amestecul ceapa, usturoi si morcov, painea inmuiata si castanele. Asezonam dupa gust si condimentam.

Intindem pe un film alimentar o pulpa de curcan, asezam compozitia de mai sus uniform. Acoperim cu a doua pulpa cu grija si rulam in asa fel incat capetele laterale de la prima pulpa se vor regasi sub capetele celei de-a doua.

Legam cu ata de bucatarie rulada formata incepand cu lungimea si apoi din loc in loc la distante egale pe latime. Acum exista doua posibilitati daca aveti o punga de copt puteti pune rulada in interior si va conformati regulilor date la folosirea pungii, daca nu aveti asezati rulada intr-un vas termorezistent cu capac.

Condimetati rulada pe dinafara cu un amestec de paprica, usturoi, sare, piper si cimbru.

Daca ati folosit vasul adaugati cam 300ml de apa. Asezati capacul si introduceti la cuptor cam 1ora si jumatate la 200°c la aer pulsat. Din cand in cand verificati, umeziti bine rulada, la jumatatea timpului, umeziti un prosop curat de bucatarie din bumbac si il asezati pe rulada.

La finalul timpului retrageti vasul din cuptor, ridicati capacul, lasati putin rulada sa se rumeneasca si cum ati observat ca e frumos rumenita umeziti din nou prosopul si il asezati peste rulada. Carnea nu trebuie sa ramana dezvelita caci astfel se va usca.

La fiecare reincalzire trebuie ca prosopul sa fie umed cand il asezati peste curcan atunci cand il dati la cuptor.
Pofta buna!
Eu servesc curcanul astfel preparat a doua zi de la preparare. Garniturile pot varia, anul acesta am avut alaturi paste cu sos vanatoresc cu trufe si legume variate la alegere.

Vinul care cred ca se acorda cel mai bine este de preferinta alb, demi sec cu o nota florala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
3
Fripturi

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor

Cotlet de Porc cu Rozmarin, la Cuptor
Parteneri
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute