Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Postat pe: 05-06-2013
(0)

Ingrediente

Pentru 2 portii:
500 g costite
Marinarea:
1/4 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru macinat
1/4 lingurita paprika dulce
un praf de chili cayenne
1/4 lingurita sare de mare fina
1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
1/4 lingurita enibahar macinat
1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
1/4 lingurita sos Worcestershire
1/4 lingurita sos Franks sau cativa stopi de tabasco
Pentru sos:
2 linguri ketchup
1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
1 lingura miere
un praf de chili cayenne
Pentru legume:
4 cartofi noi medii curatiti si spalati
1/2 lingurita rozmarin
sare si piper negru proaspat macinat
1 catel de usturoi rasi fin
2 linguri ulei de masline
2 legaturi de morcovi mici spalati bine
sare si piper negru proaspat macinat
20 g unt nesarat

Mod de preparare

Puneti carnea pe o folie de aluminiu. Amestecati mirodeniile macinate intr-un bol apoi puneti 3/4 pe partea carnoasa a costitelor. Frecati acestea pe carne apoi puneti si restul de mirodenii pe margini si pe partea osoasa. In acelasi bol amestecati sosul de soia, Worcestershire si Frank's. Turnati uniform peste carnea distribuind usor. Inveliti costitele in folie de aluminiu si lasati in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp aduceti la fierbere doua cratite cu apa si putina sare. Daca aveti cartofi noi puneti-i intr-una dintre cratite cu apa cand aceasta fierbe iar daca aveti cartofi vechi puneti-i de la inceput cand apa este rece. In Fierbeti in procent de 90%, strecurati-i apoi lasati sa se raceasca. In cealalta cratita puneti morcovii si fierbeti si acestia in procent de 70%, dupa care strecurati si lasati-i deoparte.

Intr-un bol amestecati usturoiul si uleiul de masline.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Scoateti carnea din frigider, desprindeti folia si aranjati-o intr-o tava. Ungeti aceasta cu putin ulei de masline apoi asezati costitele cu partea osoasa in jos. Acoperiti acestea cu alta folie de aluminiu. Puneti la cuptor si fixati ceasul pentru 30 de minute.

Zdrobiti usor cartofii. Scoateti tava din cuptor (dupa 30 de minute) si puneti cartofii pe langa costite (nu luati folia de pe costite). Presarati rozmarin, sare si piper peste cartofi. Cu o lingurita puneti deasupra ulei de masline cu usturoi. Puneti tava in cuptor pentru 30 de minute dupa care luati folia de pe carne si mai lasati 15 minute.

Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol. Scoateti tava si ungeti carnea cu sos desupra. Introduceti din nou tava in cuptor dar mutati pe grill. Lasati 1-2 minute sau dupa cat de crocant doriti. Stingeti grillul si lasati tava cu costite si cartofi in cuptor cu usa crepata cel putin 5 minute. Intre timp intr-o tigaie caliti morcovi in unt si asezonati.

Scoateti costitele, portionati si serviti cu morcovi si cartofi.

* In functie de grosimea carnii de pe costite aceasta sa nu fie la o temperatura mai putin de 71 c (160 f).
Aceasta reteta este printre preferatele mele la categoria costite de porc. Combinatia ingredientelor da un gust nemaipomenit. Daca le faceti la bbq vor fi si mai bune.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti