Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Complexitate
redusa
Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 500 g costite
  • Marinarea:
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita paprika dulce
  • un praf de chili cayenne
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita enibahar macinat
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 lingurita sos Franks sau cativa stopi de tabasco
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1 lingura miere
  • un praf de chili cayenne
  • Pentru legume:
  • 4 cartofi noi medii curatiti si spalati
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi rasi fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi de morcovi mici spalati bine
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 20 g unt nesarat

Mod de preparare

Puneti carnea pe o folie de aluminiu. Amestecati mirodeniile macinate intr-un bol apoi puneti 3/4 pe partea carnoasa a costitelor. Frecati acestea pe carne apoi puneti si restul de mirodenii pe margini si pe partea osoasa. In acelasi bol amestecati sosul de soia, Worcestershire si Frank's. Turnati uniform peste carnea distribuind usor. Inveliti costitele in folie de aluminiu si lasati in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp aduceti la fierbere doua cratite cu apa si putina sare. Daca aveti cartofi noi puneti-i intr-una dintre cratite cu apa cand aceasta fierbe iar daca aveti cartofi vechi puneti-i de la inceput cand apa este rece. In Fierbeti in procent de 90%, strecurati-i apoi lasati sa se raceasca. In cealalta cratita puneti morcovii si fierbeti si acestia in procent de 70%, dupa care strecurati si lasati-i deoparte.

Intr-un bol amestecati usturoiul si uleiul de masline.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Scoateti carnea din frigider, desprindeti folia si aranjati-o intr-o tava. Ungeti aceasta cu putin ulei de masline apoi asezati costitele cu partea osoasa in jos. Acoperiti acestea cu alta folie de aluminiu. Puneti la cuptor si fixati ceasul pentru 30 de minute.

Zdrobiti usor cartofii. Scoateti tava din cuptor (dupa 30 de minute) si puneti cartofii pe langa costite (nu luati folia de pe costite). Presarati rozmarin, sare si piper peste cartofi. Cu o lingurita puneti deasupra ulei de masline cu usturoi. Puneti tava in cuptor pentru 30 de minute dupa care luati folia de pe carne si mai lasati 15 minute.

Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol. Scoateti tava si ungeti carnea cu sos desupra. Introduceti din nou tava in cuptor dar mutati pe grill. Lasati 1-2 minute sau dupa cat de crocant doriti. Stingeti grillul si lasati tava cu costite si cartofi in cuptor cu usa crepata cel putin 5 minute. Intre timp intr-o tigaie caliti morcovi in unt si asezonati.

Scoateti costitele, portionati si serviti cu morcovi si cartofi.

* In functie de grosimea carnii de pe costite aceasta sa nu fie la o temperatura mai putin de 71 c (160 f).
Aceasta reteta este printre preferatele mele la categoria costite de porc. Combinatia ingredientelor da un gust nemaipomenit. Daca le faceti la bbq vor fi si mai bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita

Savureaza fiecare muscatura din deliciosul tort cu ciocolata si caise, o combinatie perfecta de dulceata ciocolatei cu...

Tort cu ciocolata si caise - o combinatie reusita
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata

Prajitura cu Visine si Crema de Ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
1
Dulciuri

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)

Prajitura 18 (prajitura Pufoasa cu Fructe)
Prajitura Cappuccino
2
Dulciuri

Prajitura Cappuccino

Prajitura Cappuccino
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
3
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
4
Carte de bucate

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa

Este un amestec delicios de legume, printre care vinete, dovlecei, ardei, roșii, ceapă și condimente, gătite împreună...

Ratatouille - o tocanita taraneasca delicioasa
Castraveti in otet (bulgaresti)
5
Conserve, muraturi

Castraveti in otet (bulgaresti)

Castraveti in otet (bulgaresti)
Parteneri
Prajitura cu piure de dovleac
Bucataras.RO

Prajitura cu piure de dovleac

Pandispan aromat si dulce, care se potriveste perfect cu sezonul rece!

Prajitura cu piure de dovleac
Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Culinar.RO

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate

O dulce sublim, o reteta de vacanta pe care o adoram :)

Inghetata de zmeura cu vanilie si arahide glazurate
Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Gustos.RO

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt

Tort cu jeleu de zmeura si iaurt
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate