Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Complexitate
redusa
Costite de Porc Marinate, Morcovi si Cartofi Copti

Ingrediente

  • Pentru 2 portii:
  • 500 g costite
  • Marinarea:
  • 1/4 lingurita chimen macinat
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/4 lingurita paprika dulce
  • un praf de chili cayenne
  • 1/4 lingurita sare de mare fina
  • 1/4 lingurita piper negru proaspat macinat
  • 1/4 lingurita enibahar macinat
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1/4 lingurita sos Worcestershire
  • 1/4 lingurita sos Franks sau cativa stopi de tabasco
  • Pentru sos:
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingurita sos de soia ecologic cu sare redusa
  • 1 lingura miere
  • un praf de chili cayenne
  • Pentru legume:
  • 4 cartofi noi medii curatiti si spalati
  • 1/2 lingurita rozmarin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 1 catel de usturoi rasi fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 legaturi de morcovi mici spalati bine
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 20 g unt nesarat

Mod de preparare

Puneti carnea pe o folie de aluminiu. Amestecati mirodeniile macinate intr-un bol apoi puneti 3/4 pe partea carnoasa a costitelor. Frecati acestea pe carne apoi puneti si restul de mirodenii pe margini si pe partea osoasa. In acelasi bol amestecati sosul de soia, Worcestershire si Frank's. Turnati uniform peste carnea distribuind usor. Inveliti costitele in folie de aluminiu si lasati in frigider cel putin 30 de minute.

Intre timp aduceti la fierbere doua cratite cu apa si putina sare. Daca aveti cartofi noi puneti-i intr-una dintre cratite cu apa cand aceasta fierbe iar daca aveti cartofi vechi puneti-i de la inceput cand apa este rece. In Fierbeti in procent de 90%, strecurati-i apoi lasati sa se raceasca. In cealalta cratita puneti morcovii si fierbeti si acestia in procent de 70%, dupa care strecurati si lasati-i deoparte.

Intr-un bol amestecati usturoiul si uleiul de masline.

Incalziti cuptorul la 180 C (gaz 4). Scoateti carnea din frigider, desprindeti folia si aranjati-o intr-o tava. Ungeti aceasta cu putin ulei de masline apoi asezati costitele cu partea osoasa in jos. Acoperiti acestea cu alta folie de aluminiu. Puneti la cuptor si fixati ceasul pentru 30 de minute.

Zdrobiti usor cartofii. Scoateti tava din cuptor (dupa 30 de minute) si puneti cartofii pe langa costite (nu luati folia de pe costite). Presarati rozmarin, sare si piper peste cartofi. Cu o lingurita puneti deasupra ulei de masline cu usturoi. Puneti tava in cuptor pentru 30 de minute dupa care luati folia de pe carne si mai lasati 15 minute.

Amestecati ingredientele pentru sos intr-un bol. Scoateti tava si ungeti carnea cu sos desupra. Introduceti din nou tava in cuptor dar mutati pe grill. Lasati 1-2 minute sau dupa cat de crocant doriti. Stingeti grillul si lasati tava cu costite si cartofi in cuptor cu usa crepata cel putin 5 minute. Intre timp intr-o tigaie caliti morcovi in unt si asezonati.

Scoateti costitele, portionati si serviti cu morcovi si cartofi.

* In functie de grosimea carnii de pe costite aceasta sa nu fie la o temperatura mai putin de 71 c (160 f).
Aceasta reteta este printre preferatele mele la categoria costite de porc. Combinatia ingredientelor da un gust nemaipomenit. Daca le faceti la bbq vor fi si mai bune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.