Ciolanul Brutaresei

Complexitate
redusa
Ciolanul Brutaresei

Ingrediente

  • 2 bucati ciolan crud porc
  • sare
  • piper macinat
  • chimen macinat
  • 4-5 catei usturoi
  • 1 kg cartofi fierti in coaja
  • 7-8 buc ceapa rosie sau alba (puteti sa le si combinati)
  • 5 linguri untura sau ulei
  • 1 cub supa de legume (cand am la indemana folosesc 500 ml supa de pui)

Mod de preparare

Ciolanele le saram din abundenta si le punem la prajit pe cele 5 linguri de untura ce a fost incinsa in prealabil. Dupa ce le-am prajit pe toate partile cat sa capete o culoare aurie le asezam intr-o tava mai adanca condimentam ciolanele cu piper si chimen macinat turnam peste ele 500 ml supa de legume facuta din cubul magic Wink (sau supa de carne) asezam pe langa ciolane si usturoiul feliat, acoperim tava cu un capac si dam la cuptorul preincalzit unde il vom tine pana furculita patrunde cu usurinta in ciolane.

Daca mai e nevoie de supa se mai adauga pana ciolanele sunt bine facute. Lichidul trebuie sa scada in cele ddin urma si sa ajunga inapoi la untura.

Cartofii ii fierben in coaja, apoi ii curatam si ii taiem cubulete. Ceapa o taiem in patru. Cand ciolanele sunt facute adaugam pe langa ele cuburile de cartofi si sferturile de ceapa, ii stropim cu putina untura din tava aruncam peste ei un praf de sare si dam inapoi la cuptor pana si cartofii se rumenesc frumos alaturi de ciolane.

Se serveste fierbinte alaturi de diferite muraturi si se acompaniaza foarte bine cu o bere rece.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu foi si gem de prune
1
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
2
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
4
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Salam de biscuiţi reţetă
5
Dulciuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă
Parteneri
Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati
Bucataras.RO

Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati

Dacă tot ne-au rămas ouă fierte, după sărbători, aceasta este una dintre rețete în care le-am inclus.

Aperitiv oua panirate cu sos de iaurt si castraveti murati
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin
Gustos.RO

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin

Se curata, se spala se taie macroul in doua, inlaturand capul, coada si aripioarele.

Macrou cu lamaie pe pat de cartofi cu rozmarin