Ciolan in aluat

Complexitate
redusa
Ciolan in aluat

Ingrediente

  • 1 buc ciolan crud carnos (daca ciolanul este afumat este si mai bun)
  • 400 gr costite afumate ( in cazul in care punem ciolan afumat , costitele le punem proaspete )
  • 1 capatana usturoi
  • 10 buc ceapa
  • piper boabe, sare
  • 2 foi dafin
  • piper macinat, sare
  • 50 ml tuica
  • 300 ml vin demisec sau sec, alb
  • pt aluat:
  • 3 oua
  • 1/2 kg faina
  • 200 gr untura
  • sare

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un vas se pune faina si untura si se amesteca pana se incorporeaza untura in faina ca in imagine . Se pune cca 1/2 lingurita sare si 3 oua si se lucreaza bine, pana obtinem un aluat elastic si compact.

Se imparte in 2 buc, una din ele fiind mai mare. Cele 2 buc de aluat se vor intinde. Bucata mai mare se va aseza intr-un vas (ceaun ) uns in prealabil cu untura , iar cealalta parte se va aseza capac peste ciolan.

Cum procedam:

Pisam capatana de usturoi, ceapa o taiem marunt ( o tocam in robot ). Jumate din cantitatea de usturoi o frecam cu o lingurita de sare, iar cealalta o lasam deoparte.

Ciolanul si costitele le frecam cu usturoiul pisat si frecat cu sare si le piperam. Ungem vasul cu untura bine, si asezam in el bucata mai mare de aluat intins in asa fel incat sa urce pe peretele vasului ,aluatul mai bine de jumate.

Acum ,in aceasta faza punem jumate din cantitatea de ceapa tocata peste aluat si restul de usturoi ramas. Peste ceapa punem ciolanul si costitele. Punem peste carne restul de ceapa , piperul boabe cca 10 boabe, cele 2 foi de dafin si acum udam totul cu 50 ml de tuica de pruna si 300 ml vin alb demisec sau sec.

Acoperim cu cealalta parte de aluat intins totul in asa fel incat sa inchide ermetic, si dam vasul la cuptorul preincalzit (la nivelul cel mai de jos din cuptor). Il tinem la foc mic timp de cca 3 ore.

Cand aluatul e inegrit si crapat deasupra se scoate vasul , se da la o parte capacul de aluat si se da din nou la cuptor ptr cca 10 minute sa se rumeneasca un pic.

Se poate servi cu pireu de cartofi, cu snitele de cartofi si ciuperci nelipsind muraturile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Prajitura cu Urda si Bezea
3
Dulciuri

Prajitura cu Urda si Bezea

Prajitura cu Urda si Bezea
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
4
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia