Ciocanele de Pui cu Sos de Afine

Complexitate
medie
Ciocanele de Pui cu Sos de Afine

Ingrediente

  • Pentru marinada
  • -50 ml sos soia
  • -zeama de la 1 portocala
  • -2 linguri miere albine
  • -1 lingura otet balsamic
  • -1 praf ghimbir
  • Pentru friptura
  • -10-12 ciocanele de pui / 1 piept mare de pui
  • taiat in fasii mai late / 4-6 pulpe superioare
  • -unt pentru uns tava
  • Pentru sosul de afine
  • -100 g afine
  • -50 ml vin rosu
  • -1 lingura zahar brun
  • -4 linguri zeama lamaie
  • -1 baton scortisoara
  • -1 lingura amidon
  • -sare
  • -piper alb, proaspat macinat

Mod de preparare

Pentru marinada:
Amestecati intr-un bol mai mare sosul de soia, zeama de portocala, mierea, otetul balsamic si ghimbir.
Puneti carnea de pui, acoperiti si dati la frigider pana a doua zi, sa se marineze.
In tot acest timp, intoarceti din cand in cand bucatile de carne, astfel incat acestea sa fie acoperite de marinada, de jur imprejur.

Rasturnati puiul, cu tot cu marinada, intr-un vas termorezistent uns cu unt, care sa aiba o dimensiune ce permite carnii sa fie asezata intr-un singur strat.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati la cuptorul incins, pentru cca 25-30 min, la 180 grade sau pana ce carnea este aproape facuta.
Scoateti folia si dati din nou la cuptor pentru inca 5-10 min, cat sa se rumeneasca bucatile de pui si sosul sa fie scazut si caramelizat.

Pentru sosul de afine:
Puneti intr-un vas afinele, vinul, zaharul brun, zeama de lamaie si batonul de scortisoara. Lasati la foc potrivit pana da in 2-3 clocote.
Adaugati amidonul dizolvat in putina apa rece si amestecati continuu pana capata consistenta unui sos.
La sfarsit condimentati cu sare si piper alb, dupa gust.
Dati deoparte si lasati sa se raceasca.

Serviti ciocanelele de pui cu sosul de afine. Dupa preferinta puteti alatura si o garnitura preferata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Nectar de caise

Nectar de caise

Nectar de caise
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese
Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi

Cartofi noi copti cu rosii cherry si usturoi
Cele mai apreciate rețete
Dulceaţă de căpșuni reţetă
1
Conserve, muraturi

Dulceaţă de căpșuni reţetă

Dulceaţă de căpșuni reţetă
Cartofi-evantai cu cascaval
3
Garnituri

Cartofi-evantai cu cascaval

Cartofi-evantai cu cascaval
Briose cu visine (sau orice fruct)
4
Dulciuri

Briose cu visine (sau orice fruct)

Briose cu visine (sau orice fruct)
Prajitura La Metru
5
Dulciuri

Prajitura La Metru

Prajitura La Metru
Parteneri
Reteta de tarta cu dovleac si bezea
Bucataras.RO

Reteta de tarta cu dovleac si bezea

 Reteta de tarta cu dovleac si bezea se face usor si este delicioasa. Sunt necesare cateva ingrediente principale:...

Reteta de tarta cu dovleac si bezea
Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Culinar.RO

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi

Retete dietetice Este o reteta foarte simpla si foarte gustoasa!

Rulouri de vinete in sos de rosii cu usturoi
Spuma de capsuni
Gustos.RO

Spuma de capsuni

Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...

Spuma de capsuni